facebook
twitter

После

Навсякъде около нас

Бали с боклуци се превръщат в бали с пари!

852

В много градове на страната въздухът трепери от фини частици, което предизвика протести. Като смог висят съмненията, че това са европейски боклуци, които се внасят, за да се изгарят в тецовете на Христо Ковачки, което ги прави печеливши по три направления, както писа "Капитал". Получава се изключително изгодна за гражданството схема - хем си кашляш, хем си плащаш. Тоест може и да не е за гражданството изгодата, но е изгодно.

Тия движения на въздуха предизвикаха протести, а екоминистърът Нено Димов - прогресивен еколог и "опонент на глобалното затопляне", коментира екологичната обстановка по извънредно оригинален начин. В сутрешния блок на НТВ той обяви, че е много трудно да се разбере откъде идва замърсяването, защото, забележете, въздухът се разпростира навсякъде! 

Той е като реалността на Цецка Цачева - когато рече, че в съвременния свят "реалността е навсякъде около нас". 

Като научна стойност това изказване се доближава до сентенцията на Бойко Борисов за същността на електрическия ток: "Имаме наши експерти, които познават този бизнес, защото той е много специфичен, а и, както е определението във физиката - насочен от движение на електрични товари, това е електричният ток, той минава и не се усеща." 

Той минава и не се усеща. А мръсният въздух минава и се усеща. И е навсякъде около нас. Малко е кофти, ама пък министър Ненов говори много сладкодумно, мислим дори да си пускаме негови изказвания вечер - за медитация и релакс.

***

Другият сюжет от последните дни, който поразява с чистотата си, е случващото се в Българското национално радио.

Първо имаше малко смешни движения - полусваляне на Силвия Великова от ефир с плаващи мотиви; реакция на журналисти и Бойко Борисов, който нарече ръководството на радиото "главанаци"; връщане на Великова и оставка на временния шеф на "Хоризонт"; реакция и на Вежди Рашидов, който малко се разпищоли по БНТ и докато се хвалеше с поредната си съмнителна изложба, намери време да изригне: "Айде стига с тая свобода на словото, полудяхте вече!" Рашидов се застъпи и за "генералния директор на БНР", макар да не стана ясно дали говори за него или за този, който подаде оставка - временния директор на "Хоризонт". Когото и от двамата да е имал предвид, Рашидов каза нещо с универсална правдивост: "Аз се чудя защо сега назначаваме генерални директора на обществените медии, като улицата казва кой къде ще работи. А правата на този генерален директор!?

Е, във вторник истинският генерален директор Светослав Костов даде интервю на БНР, което беше в странни интонации. Водещата не криеше своята неприязън и сякаш говореше от името на доста хора - този генерален директор с нарушени права изглежда не се радва на голямо одобрение от подчинените си. Ама то кой харесва шефа си! Едно време и Бойко Борисов така каза: "На малко прасе и нов началник никога не се радвам." Това го каза в един фундаментален материал за вестник "СЕГА" от юли 2001

Така де - може да не го харесват, защото е перфекционист и изисква много от подчинените! Може да е такъв голям професионалист, че да комплексира подчинените си! Може да е нещо... как да кажем... анти-калинка! 

Вероятно е точно така, защото като го питаха дали би било достойно да си подаде оставката, за да тушира напрежението в радиото, господинът каза, че не, не би било. И освен всички удължени гласни и мъдри мисли Костов сподели като началник следното: 

"Да се възстанови нормалната обстановка на работа, защото за нас ни предстои нещо изключително важно - това са едни местни избори, които, както се оказва, няма да бъдат изобщо леки. Минавайки през всичките си години в националното радио, аз до момента не съм виждал една такава кампания, която да започва толкова рано под една или друга форма."

Ако имате време - запознайте се с цялото интервю на сайта на БНР, струва си! 

 

Все още няма коментари

Още

Близък на Пеевски юрист ще пише нова медийна регулация
СЕМ наложи максимално възможните глоби за спирането на БНР

03.10.2019

ТАНЯ ПЕТРОВА

109
Топла вода и ток с дъх на боклук

Влез или се регистрирай за да коментираш

×