facebook
twitter

После

Няма такъв филм

Амфибия и винкел

Миряна Башева с реакция след новината за "руски военни игри в шотландски води"
423
Круизна ладия при Девети вал.

Злият руски писател на научна фантастика Александър Беляев, своего рода Франкенщайн, още през 1927 г. изобретява всемогъщ човек-амфибия - грозна опасност за мирни подводници и параходи. За прикритие Сталин издава указ романът да се филмира с най-красивите и привлекателни актьори.

Участват Анастасия Вертинская - дъщеря на бившия емигрант Александър Вертинский, композитор, поет и певец. При тези семейни обстоятелства  красавицата Настя трябва да прави всичко, което ѝ нареждат. По нареждане тя хвърля в морето голяма шепа бисери, за да ѝ я извади Ихтиандър и така да се запознаят и тя да го прелъсти. Взаимопрелъстяват се. Актьорът Владимир Коренев е холивудски тип красавец.

Дотук хубаво, но актьорът не е амфибия и трябва да излезе на брега, за да оживее. Там се запознава с истинския Ихтиандър и му отстъпва момичето Гутиере с бисерите му. Ихтиандър се гмурва с тези придобивки в най-дълбокия залив и започва да троши де що съзре корабен кил над главата си. Има хипотеза, че може да е бил изобретен за пускането на вода на "Титаник" и е насочил Айсберг, свой познат лихвар, също амфибий, към осъдения параход. Беляев-Франкенщайн се кикоти зловещо при всеки удар на винкела на разрушителя. 

Уолт Дисни по едно време искал също да филмира романа, но го уплашили технологическите пречки. Руският филм получил приза "сребърно платно" на конкурса в Триест. Добро плаване на Бухала!

Все още няма коментари

Още

София и Белград влязоха в конфликт заради Косово

08.07.2019

807 10
Свален дрон увеличи напрежението между САЩ и Иран

21.06.2019

660
Три гласа на кръст

30.05.2019

Румен Белчев

762

Влез или се регистрирай за да коментираш

×