Quantcast

Медия без
политическа реклама

Зеленски се появи на фронтовата линия в Донецка област

05 Септ. 2023
БГНЕС/ЕПА
Володимир Зеленски на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи в своя публикация в Telegram, че е посетил фронтовата линия в Донецка област.

"Ние посещаваме бойните бригади, които защитават Украйна като част от тактическата оперативна група "Донецк", посочи Зеленски, добавяйки, че е получил важни доклади и е обсъдил важни въпроси като "доставките, които трябва да бъдат увеличени" и "създаване на спомагателна система за управление за осигуряване на снабдяването на бригадите".

По време на работното си посещение украинският президент награди военни, отличили се в сражения, съобщи държавната новинарска агенция Укринформ.

"Силни хора, които защитават страната ни. Уважаеми офицери, войници и всички, които защитават живота на Украйна с риск за живота си. Искам да поздравя днес всички вас, да ви благодаря, да ви стисна ръцете. Искам да благодаря на вашите родители за това, което правите, за това, че държавата има хора като вас", каза Зеленски.

Украинският президент пожела на войниците здраве и възможно най-бърза победа. "Гордея се, че в нашата страна имаме толкова обикновени, но героични хора. Благодарение на вас Украйна определено ще я има. И това е важно за всички бъдещи поколения. Слава на Украйна!" добави Зеленски 

Два дни по-рано, когато обяви уволнението на Резников, Зеленски каза, че е време за "нови подходи и други формати на взаимодействие" в министерството на отбраната.

Зеленски обяви и че е посетил командните пунктове на бойните бригади в състава на Таврийската оперативно-стратегическа групировка на войските в запорожкото направление.  „148 артилерийска бригада, 82 десантно-щурмова бригада, 71 бригада. Благодаря ви за всяка стъпка, която правите по пътя към победата на Украйна!“, написа Зеленски.

Още по темата