Quantcast

Медия без
политическа реклама

Зеленски обясни защо армията няма бързи резултати

02 Дек. 2023
Стопкадър от екрана
Зеленски обяснява военната ситуация

"Вижте, ние не отстъпваме и аз съм доволен. Воюваме с втората армия в света. Губим хора, не съм доволен. Не получихме цялото оръжие, което искахме – няма как да съм доволен, но е не мога особено силно да се оплаквам", казва президентът на Украйна Володимир Зеленски в интервю за "Асошиейтед Прес".

"Искахме бързи резултати, но за съжаление, не ги постигнахме. Това е факт. Не ни достига сила, за да бъдем по-бързи. Но това не значи, че трябва да скръстим ръце. Че трябва да се предадем. Русия няма да дочака това", заявява Зеленски. 

Зеленски изрази опасения, че войната между Израел и "Хамас" заплашва да засенчи конфликта в Украйна, тъй като конкуриращите се политически програми и ограничените ресурси излагат на риск потока от западна военна помощ за Киев. Той заяви, че войната с Русия е в нов етап, както и че очаква зимата да усложни бойните действия.

По думите му, промените в украинската мобилизационна система за фронта са наложителни.

"Всеки в Украйна осъзнава, че промените в тази област са наложителни. Това не е просто въпрос на брой, на това кой може да бъде мобилизиран. Това е въпрос на времева рамка за всеки, който сега е в армията, за онези, които не са, заради демобилизация, и за тези, които ще се присъединят към армията. Става въпрос и за условията", заяви Зеленски. 

Ключови думи:

Володимир Зеленски

Още по темата