Медия без
политическа реклама

L’Oreal разработва биопринтирана кожа, която може да ”усеща”

Технологията позволява да имитира разнообразни състояния на човешката кожа

Unsplash

На конференцията Viva Technology в Париж L’Oreal показа демонстрации на „биопринтиране“, технология, която може да отпечата 3D човешка кожа. Фирмата използва тази технология от няколко години, за да тества нови гримове върху синтетична кожа в своята лаборатория, а не върху животни.
По проекта за разработване на биопринтирана кожа, която може да „усеща“ компанията работи със стартиращи фирми и изследователски институции .

L’Oreal казва, че е спрял да тества продуктите си върху животни още през 1989 г.

Технологията позволява на L’Oreal да имитира разнообразието от истинска човешка кожа, включително състояния като екзема и акне, както и способността да придобива тен и да се лекува от наранявания. 

Наред с това L’Oreal демонстрира захранван с AI асистент за красота, наречен „BeautyGenius“. Приложението сканира лицето на потребителя, за да идентифицира чертите на лицето му.

След това предоставя на потребителя анализ на лицето, последван от препоръки за продукти, които отговарят най-добре на кожата му. Той се захранва от AI - същата технология, която захранва ChatGPT чатбота на OpenAI.

L’Oreal създава и маркетингова лаборатория за изкуствен интелект, наречена CREAITECH, която включва инструменти, които му позволяват да създава съвместимо с марката, генерирано от изкуствен интелект маркетингово съдържание.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата