Медия без
политическа реклама

Илон Мъск заплаши, че може да забрани устройства на Apple

Това е заради решението на технологичния гигант за интегриране на ChatGPT в iPhone, iPad и Mac

https://unsplash.com/

Илон Мъск каза, че може да забрани устройства на Apple от своите компании заради решението на технологичния гигант за интегриране на ChatGPT в iPhone, iPad и Mac.

В свой пост в Х шефът на Tesla каза, че решението е „неприемливо нарушение на сигурността“ и обвини Apple, че е предала потребителски данни на OpenAI, фирмата зад чатбота.

В следваща публикация той добавя: „Очевидно е, че Apple не е достатъчно умна, за да направи свой собствен AI, но по някакъв начин е способна да гарантира, че OpenAI ще защити сигурността и поверителността!

В отговор на твърденията на Мъск, от Apple казват, че потребителите трябва да дадат своето разрешение, преди каквато и да е заявка да бъде споделена с OpenAI и че заявките не се съхраняват по време на процеса.

"Г-н Мъск има лоши отношения с OpenAI – той беше основател на компанията, но оттогава се обърна срещу нея и я обвини, че не следва основополагащите си принципи.  Той дори съди компанията, като твърди, че е изоставила първоначалната си мисия, за да се съсредоточи върху печалбата, нещо, което OpenAI отрече", се казва в съобщението. 

Шефът на SpaceX също сега е пряк съперник на OpenAI, и има своя собствена фирма за изкуствен интелект – xAI – която е създател на Grok, чатбот, предназначен да се конкурира ChatGPT.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата