Quantcast
Google създава конкуренция на Pinterest | СЕГА
facebook
twitter

Технологии

Google създава конкуренция на Pinterest

174

Инкубаторът на Google за експериментални приложения и услуги "Area 120" има нов продукт. Това е услугата Keen, която трябва да се конкурира с Pinterest. Усугата има свързана с Google технология за машинно обучение.

Чрез Keen потребителят може да редактира и проследява съдържание около дадена тема, използвайки комбинация от споменатите машинно обучение и истински хора - редактори.

Идеята за услугата идва от съоснователя на инкубаторd С. Дж. Адамс, която прекарва много свободно време в сърфиране на мобилния си телефон - в търсене на различни новини и снимки.

За да се възползва максимално от свободното си време, тя решава в сътрудничество с екипа на People and AI Research (PAIR) да подобри търсенето. Например, когато търсите в Google "обучение на кучета" системата предлага "курсове за обучение на кучета", "книги за обучение на кучета", "трикове, използвани за обучение на кучета" и "видеоклипове за обучението на кучета" - т.е. не просто изброяване на попадения с обучение на кучета, а неща, което наистина ви интересуват. 

Препоръките стават по-добри с увеличаването на количеството съдържание, което потребителят добавя към Keen. В момента новата услуга е достъпна онлайн и под формата на приложение за Android.

 

Ключови думи:

Google, keen, Pinterest
Все още няма коментари

Още

Google работи по Sabrina

02.07.2020

259
Вижте "Тайната вечеря" в невероятни детайли

20.06.2020

2526 4
Приложението, което учи индийчетата да четат

11.06.2020

117

Влез или се регистрирай за да коментираш