Медия без
политическа реклама

ChatGPT вече може да разговаря като Скарлет Йохансон

Pixabay

В навечерието на конференцията на Google, на която се очакват важни новини в областта на изкуствения интелект, OpenAI също направи няколко анонса в тази сфера.

Компанията пуска функция за гласов асистент, вдъхновена от филма "Her", която може да разпознава мимиките на лицето и да превежда в реално време. При това - с гласа на Скарлет Йохансон от популярния американски филм.

Новите възможности бяха представени пред публика на живо от инженери от OpenAI и техническия директор Мира Мурати. Те насърчиха асистента да бъде по-изразителен, докато измисля приказка за лека нощ. След това поискаха от него да превключи на роботизиран глас и накрая го помолиха да завърши историята с пеене.

Черешката на тортата беше когато те помолиха асистента да погледне какво вижда камерата на телефона и да реагира на това. След събитието, главният изпълнителен директор на OpenAI Сам Алтман публикува само една дума в социалната мрежа X - "Her". Филмът изследва темите за самотата и отношенията между човека и изкуствения интелект.

Още по темата