facebook
twitter

Спорт

Тайни агенти тръгват по юношеските мачове

51

Мачовете от Елитната юношеска група до 19 г. вече ще бъдат наблюдавани от специални служители, които ще следят за нередно поведение от страна на отборите и отделните футболисти, което да поставя под въпрос феърплея в мачовете. Това съобщи секретарят на отдел "Детско-юношески футбол" към БФС Делян Асенов. Той обаче не уточни дали става въпрос за служители на футболния съюз, или на МВР и службите за сигурност.

"Цялата държава впряга лостовете си, за да се изкорени това зло във футбола. Ще има хора, които ще следят поведението на отборите и футболистите, някои от тях ще бъдат сред публиката и няма да ги знаете кои са", предупреди Асенов.

И през миналия сезон имаше сигнали за мачове при юношите, които са свързани със съмнително големи залози в букмейкърски къщи. Това е провокирало УЕФА да постави Елитната юношеска група под специален мониторинг. Участниците в дивизията вече са предупредени, че може да им бъдат отнети точки или да се стигне дори до изваждане от групата, ако се докаже съучастие в манипулиран мач.

 

Ключови думи:

уговорени мачове, футбол
Все още няма коментари

Още

Меси стана вторият футболен милиардер

15.09.2020

2528 12
ЕФБЕТ ЛИГА - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ, VI КРЪГ

21.09.2020

Обновена

693
Трусовете в "Ботев" (Пд) доведоха до раздяла с трима играчи

21.09.2020

354

Влез или се регистрирай за да коментираш