facebook
twitter

Спорт

Тайни агенти тръгват по юношеските мачове

48

Мачовете от Елитната юношеска група до 19 г. вече ще бъдат наблюдавани от специални служители, които ще следят за нередно поведение от страна на отборите и отделните футболисти, което да поставя под въпрос феърплея в мачовете. Това съобщи секретарят на отдел "Детско-юношески футбол" към БФС Делян Асенов. Той обаче не уточни дали става въпрос за служители на футболния съюз, или на МВР и службите за сигурност.

"Цялата държава впряга лостовете си, за да се изкорени това зло във футбола. Ще има хора, които ще следят поведението на отборите и футболистите, някои от тях ще бъдат сред публиката и няма да ги знаете кои са", предупреди Асенов.

И през миналия сезон имаше сигнали за мачове при юношите, които са свързани със съмнително големи залози в букмейкърски къщи. Това е провокирало УЕФА да постави Елитната юношеска група под специален мониторинг. Участниците в дивизията вече са предупредени, че може да им бъдат отнети точки или да се стигне дори до изваждане от групата, ако се докаже съучастие в манипулиран мач.

 

Ключови думи:

уговорени мачове, футбол
Все още няма коментари

Още

Футболна приказка

17.10.2019

Клошарл Перо

372
Българският футбол неглижира расизма от години

17.10.2019

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

326 2
Балъков се обяви срещу расизма с нарочно изявление

17.10.2019

34

Влез или се регистрирай за да коментираш

×