Quantcast
Стойчо Младенов: Искаме да нарушим хегемонията на "Лудогорец" | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

Стойчо Младенов: Искаме да нарушим хегемонията на "Лудогорец"

"Който не е свикнал на напрежение, не става за ЦСКА", заяви новият треньор преди заминаването за реванша срещу "Лиепая"
319
 БГНЕС
Стойчо Младенов

"Идеята ни е да нарушим хегемонията на "Лудогорец". Феновете трябва да бъдат зарадвани". Това заяви новият треньор на "ЦСКА-София" Стойчо Младенов в първото си изказване пред медиите след назначението в понеделник. Той говори при заминаването на отбора за Латвия, където утре от 17:00 ч. наше време е реваншът от II квалификационен кръг в турнира Лига на конференцията. Първият мач в София завърши 0:0 и доведе до напрежение сред феновете.

"Нормално е да съм променен (б.ред. - в сравнение с предишни престои на "Българска армия"). По-мъдри, по-устойчиви. Има промяна. Навсякъде съм успявал да постигна картбланш. Имам подкрепа, в това отношение съм спокоен. В лицето на собственика и на оперативния човек Дани Ганчев. Не знам кога е била ясна съдбата на Любо Пенев, но всички тези неща се решиха вечерта след мача. В подробности няма да изпадаме около назначаването ми. Очаквам Любо да дойде да си вземе довиждане с отбора и тогава ще се видим. Отборът, за съжаление в два мача съм гледал само. Надявам се бързо да се опознаем. През тези дни поработихме, разговаряхме, напредваме в това отношение. Надявам се да бъдем на високо ниво. Ръководството прави промени, когато нещата не вървят. Надявам се промените да са за добро. Време е да правим отбор. Ръководството в лицето на Гриша Ганчев изключително успешно се справи с всички финансови проблеми на клуба. Клубът е изчистен, няма задължения и оттук нататък ще почнем да градим отбор, който в тези две години да бъде достатъчно конкурентен на всички фронтове, в които ЦСКА е свикнал да участва - както шампионата, така и купата и евротурнирите", коментира Младенов.

Той каза и за обстановката в тима: "Чужденците са по-чувствителни. Надявам се да няма повече такова напрежение (б.ред. - обсадата на съблекалните от страна на фенове след 0:0 в първия двубой с "Лиепая"). От Бразилия ми звъняха хора, възмутени, надявам се никога повече да не се случва. В ЦСКА, който не е свикнал на напрежение, не става за ЦСКА. Аз съм го преодолял това. Имаме най-добрата публика, но в такива моменти трябва да надделява разумът, а не емоцията".

В деня на мача ще се решава дали да бъде пуснат в игра националът Валентин Антов, който получи тежък удар в главата в първия двубой с "Лиепая" и бе с аркада на лявото око.

А относно предстоящия реванш новият треньор на "ЦСКА-София" заяви: "Всичко възможно трябва да се направи, за да се класираме напред. Трябва да направим всичко възможно с това, което имаме като потенциал. В тази обстановка и в този момент не можем да правим резки промени, защото има много остъстващи. С тези, които имаме здрави, ще се опитаме да бъдем отбор с ясна идея на терена. Знаем силните и слабите страни на "Лиепая. Това е отбор, който не е за подценяване, трябва да подходим сериозно, за да излезем крайни победители"

Още

Новото попълнение на "Милан" - строител, куриер, шофьор

26.09.2021

120
ПЪРВА ЛИГА, IХ КРЪГ - РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ (видео репортажи)

25.09.2021

Обновена

516
Босът на "Локо" (Пд) обвини съдията за 1:1 с "Ботев"

25.09.2021

122