Медия без
политическа реклама

"Славия" поведе в класирането по треньорски смени

Златомир Загорчич се връща на поста, който заемаше допреди пет месеца

23 Окт. 2023
52-годишният Златомир Загорчич за трети път става треньор на "Славия"
БГНЕС
52-годишният Златомир Загорчич за трети път става треньор на "Славия"

"Славия" стана първият отбор във футболния ни елит, който направи общо трета треньорска смяна този сезон и пета в рамките на 2023 г. Днес сърбинът с български паспорт Златомир Загорчич се завърна начело на тима.

"За да бъдат избегнати всякакви спекулации относно треньорския пост в ПФК "Славия", ръководството на клуба реши да повери отбора на Златомир Загорчич, който ще продължи да води тима през настоящия сезон. Същевременно изказва благодарност на Иван Колев, който пое ангажимент временно да застане начело на първия състав в този труден и важен момент, както и да помогне за възстановяването след неуспешното начало на новото първенство. Пожелаваме на Иван Колев успехи в бъдещата му дейност", се казва в съобщението.

Загорчич, който в един период от футболната си кариера бе и български национал (1998-2004), за трети път поема първия тим на "Славия". Под негово ръководство "белите" спечелиха купата на България през 2018 г. При втория си престой на ст. "Александър Шаламанов" той изкара до април 2023 г.

След това го замени Ангел Славков - до края на сезона. От новия шампионат начело на "Славия" бе испанецът Хосе Мария Бакеро, който обаче бе уволнен след само осем мача преди един месец и поста пое Иван Колев. И при него обаче "белите" не цъфнаха и не вързаха и в момента са едва на 15-о място в класирането с актив от само 8 т.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата