Quantcast

Медия без
политическа реклама

Шефка на световната гимнастика скандализира с изказване за жертви на сексуално насилие

06 Март 2019
архив
Любов Чаркашина (вдясно)

Председателката на Комисията на спортистите към международната федерация по гимнастика (FIG) и член на изпълкома - Любов Чаркашина, скандализира с изказването си, че някои от спортистките, твърдящи, че са жертва на сексуално насилие, го правят заради пари.

Пред беларуския портал "Наша Нина" 31-годишната бронзова олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Лондон`12 заяви: "Приемам, че е възможно да има такива случаи в спорта, но не и чак толкова много. Това е възможност да се спечелят пари, да се отмъсти за стари обиди, да се посрами треньор или някой друг. Защото това е Америка, там знаят как да правят пари, разбираемо е."

Иначе Комисията на спортистите към FIG подкрепи фондацията, създадена след скандала с бившия лекар на гимнастическия тим на САЩ Лари Насар, който бе осъден през 2018-а на общо 175 г. за сексуални посегателства срещу гимнастички. Много от тях съдят сега организации, които според тях са позволили той да стори това. През 2018 г. Мичиганският университет например се съгласи да изплати общо $500 млн. на жертвите на бившия си служител.

Още по темата