facebook
twitter

Спорт

Разрешиха и спортните състезания на закрито, и то с публика

243
 CEV

С нова заповед от тази вечер министърът на здравеопазването Кирил Ананиев разреши всички спортни мероприятия на закрито, включително и състезанията.

Днес Ананиев отмени вчерашната си заповед и издаде на практика същата, само че допълнена с две неща, отнасящи се до спорта. Първото е, че "считано от 10 юни се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на открито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки или при спазване на дистанция от 1,5 м".

Добавя се също, че от 15 юни вече "се разрешават колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за всички възрастови групи, на закрито, с публика, при заетост на местата до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки".

Това означава, че към вчерашното разрешение за футболни мачове от Първа лига с публика, зрители вече може да има и на всички останали спортни прояви на открито. Публика ще се допуска и на всякакви състезания в зали, спортни салони, басейни, фитнес зали и т.н.

След това разпореждане на министъра на здравеопазването вече може да бъдат доиграни първенствата на България по всички спортове на закрито, които не бяха прекратени. По време на коронавирусната пандемия бяха прекратени шампионатите по волейбол и баскетбол.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Остава карантината за влизащите от Великобритания, Швеция и Португалия

07.07.2020

Обновена

3729 32
"Локомотив" (Пд) спечели историческа втора Купа на България

01.07.2020

Обновена

2701 17
Борисов: СЗО пак ни уплаши много!

01.07.2020

3409 15

Коментари

KTP

Драги приятели от култа "Свидетелите на Ковид XIX", имам усещането че тази Шайка се подиграва с религиозните ви чувства, м? 

Буквално до оня ден не ви пускаха в парка да ходите, люто заклеймявахме тарикатите любители на агнешко, а днес вече можем да се бутаме в спортни зали и буквално да се отъркваме един о друг... о ужасТ! 

paragraph39

Българският Народ има право да знае/да му бъде казано от управляващите и медиите!/ ЗАКОННО ли е била обявена от Правителството националната епидемия "Коронавирус-19" към деня на обявяването ѝ!!!

Т.е., при наличието на какъв реално достигнат брой/1, 10, 100, 1000, 10 000 и т.н. .../ заразени към даден момент хора в страната, властта е ДЛЪЖНА да обяви епидемия! Но по този кардинален въпрос управляващите и "правилните" медии оглушително гръмко МЪЛЧАТ! Защо ли?!

А, ако този брой реално НЕ е бил достигнат към деня на обявяване на епидемията, ЗАЩО и на какво основание тя е била обявена, ведно с последващите от това обявяване мерки! И ако НЕ е било налице основанието/брой заразени към момента на обявяването на епидемията/, министърът на Здравеопазването и Правителството трябва да понесат съответната Отговорност! КАЗАХ!

 

KTP

А колко беше хубаво а? 

Всяка сутрин точно в 08:00 часа и оная парадна униформа, кубето блести, строг поглед, мрачен глас, растърсващо!!!  Как жестоко наказвахме тарикатите, спирахме ги по КПП-тата, плашехме ги, не ги пускахме да се приберат, карахме ги да спят по магистралите... никакви паркове, никакви разходки по планините! 

Седи Дома Чети ШОК! Св. Иван Рилски със завист гледаше на нашето пустинничество по мази и балкони... 

 

И за какво? Сега ни предават, моловете отвориха, сега и спорт... спорт!!! В зали!!! 

Ние можехме да издържим още поне 20 години, а те така да ни предадат... 

Влез или се регистрирай за да коментираш