Quantcast
"Пирин" отмени мач с ФК "Скопие" след протест на феновете | СЕГА
facebook
twitter

Спорт

"Пирин" отмени мач с ФК "Скопие" след протест на феновете

Вето, санкции и пълен игнор, докато северномакедонците не се научат да ни уважават, призоваха привържениците
418
 ОФК Пирин
Заради натиска от феновете, вместо със северномакедонския "Скопие" отборът на "Пирин" ще играе с "Марек".

Контролният мач на "Пирин" (Благоевград) срещу ФК "Скопие", който трябваше да се играе утре (25 януари), е отменен, съобщи благоевградският футболен клуб. Спарингът трябваше да е от 13:45 ч. на стадион "Христо Ботев", но противникът е променен и вече е дупнишкият "Марек".

По-рано днес привържениците на "Пирин" излязоха с остра позиция за насрочената контрола със северномакедонския отбор. Те поискаха тя да бъде отменена заради последните събития в РСМакедония.

"За нас е недопустимо да играем приятелски мач с ФК "Скопие" с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се омраза към България, българщината и хората с българско самосъзнание там трябва да има своите последици. Нашите братя на запад от нас трябва да разберат, че България и българите не са техен враг. Подмолното и лицемерно държание на граждани и институции в РСМ обаче трябва да бъде санкционирано. Затова ние, феновете на "Пирин", заставаме зад българите в РСМ в знак да солидарност и с оглед на репресията, на която са подложени, настояваме за анулиране на контролния мач. Вето, санкции и пълен игнор, докато не се научат да ни уважават", написаха феновете на отбора от Благоевград.

Още

Само един български футболист остана в Серия А

26.01.2023

149
"ЦСКА-София" трябва да внесе 28,5 млн. лв. в АД-то за стадиона

26.01.2023

ЯВОР ЕВТИМОВ

2170
УЕФА отне от Русия втори финал за европейска купа

26.01.2023

1771