facebook
twitter

Спорт

Пенев поиска смяна на треньора на "ЦСКА-София" (видео)

Дългосрочният престой на Крушчич в отбора явно ще си остане неосъществена мечта
188
 СПОРТАЛ
Почетният президент на "ЦСКА-София" Димитър Пенев заговори открито за смяна на треньора Милош Крушчич, а е известно, че собственикът на клуба Гриша Ганчев се вслушва в думата на футболната легенда.

Смяна на треньора на "ЦСКА-София" отново е на дневен ред. Въпросът беше поставен открито вчера от почетния президент на клуба Димитър Пенев.

"По задължение трябва да сменим треньора, но когато няма добри резултати, кой е виновният? Треньорът! Значи има нещо вътрешно, където не се изпълняват задачите. Щом на тренировките не вървят нещата...", заяви Пенев. Той поиска и освобождаване на част от играчите: "По-важното е самите футболисти да подобрят играта си, отношението... Вече някои са по 2-3 години в ЦСКА. Разбрали ли са, че играят в този клуб... Ако не са, да се откажат".

Настроения срещу Крушчич се появиха сред хора от ръководството на "ЦСКА-София" след двете поредни нулеви равенства - срещу "Лудогорец" и "Арда", които оставиха отбора на 11 т. от разградчани, респективно от първото място. Дори изходът на съботното домакинство срещу "Дунав" няма да е определящ за бъдещето на сърбина.

За Крушчич лобира най-вече доскорошният треньор на отбора Люпко Петрович, който именно привлече младия си сънародник на "Българска армия". Част от ръководството пък е на мнение, че трябва да се заложи на известен чужденец. А има дори настроения за връщането на Любослав Пенев на поста.

Решение за бъдещето на Милош Крушчич и треньорския пост трябва да се вземе през следващата седмица. Нова промяна би затвърдила впечатлението, че това е най-критичната длъжност в професионалния ни футбол през годината. Крушчич е петият треньор, който води "ЦСКА-София" през 2019-а след Нестор Ел Маестро, Любослав Пенев, Добри Митов и Люпко Петрович.

 

Все още няма коментари

Още

БФС: Конгресът зависи от баражите за Евро 2021

28.03.2020

35
УЕФА: Сезонът ще е провален, ако не се поднови до юли

28.03.2020

51
Извънредното положение вся раздор във футбола ни

Влез или се регистрирай за да коментираш

×