Quantcast

Медия без
политическа реклама

Люпко Петрович: Гриша Ганчев ме чака в България

Именитият сръбски треньор предвижда, че ще стане спортен директор на "Литекс"

12 Ноем. 2021
БГНЕС
Люпко Петрович

Бъдещето на Люпко Петрович отново е свързано с българския футбол. Това призна сам 74-годишният специалист в интервю пред сръбското издание "Спорт клуб". В момента Петрович, който е носител на КЕШ с "Цървена звезда" от 1991 г., води виетнамския "Тан Хоа", който е на пето място в класирането на местната Лига 1 след първите 12 кръга. Треньорът е популярен в тамошния футбол, след като направи същия този отбор вицешампион през 2017 г.

"Докато ме държат краката - оставам на терена. Ще се противопоставя на годините. Шегувам се... Предстои ми последният сезон като треньор. Определено. После, когато се сбогувам с прекрасните виетнамци, знам къде ще отида. Моят български приятел Гриша Ганчев, който е собственик на ЦСКА и "Литекс", ме чака. Най-вероятно ще работя в "Литекс", сигурно ще бъда спортен директор. Когато някой иска от сърце да останеш (б.ред. - във Виетнам) - не можеш да откажеш. Договорът е и много изгоден от финансово естество. В момента например не мога да искам такива пари в България. Мина ми времето, когато имах и държах на цената си. Знам на колко години съм вече", коментира Петрович. Изказването му означава, че всъщност съвсем скоро той трябва да пристигне в България, тъй като виетнамското първенство приключва в края на годината.

 Петрович е работил неколкократно с Гриша Ганчев. Първо той води "Литекс" през сезон 2003/04 и от 2005 до 2007 г., а след това и през 2015 г. През 2004 г. печели с ловчанлии купата на България. След това пък прие предложението на бизнесмена да работи в "ЦСКА-София" - отначало като консултант (2018-2019), а през 2019 г. бе за известно време и треньор на първия тим. 

Още по темата