facebook
twitter

Спорт

Кралев поиска да види концепцията на БФС за футбола

416
 Илияна Кирилова
Красен Кралев

Спортният министър Красен Кралев има идеи за развитието на футбола у нас, които ще държи да влязат в концепцията, предложена от БФС. Той поиска президентът на футболния съюз Борислав Михайлов да му представи до седмица стратегията, преди тя да бъде предложена на премиера Бойко Борисов.

"Надявам се по програмата за развитие на футбола да са работили колкото може повече чуждестранни специалисти. Ще дадем и нашите предложения, преди да я защитим заедно с БФС пред правителството, защото от там се очаква да бъдат отпуснати сериозни средства в продължение на дълъг период от време. От страна на ММС се очаква да се осигури контрол върху разходваните средства. Имаме идеи как да го направим. Ще участваме във всеки един етап - при разработването на програмите, при отпускането на средствата, контрол върху даденото разходване, както и контрол на постигнатите резултати от страна на футболните школи. Най-големият проблем е физическата подготовка на младите играчи. В школите в цялата страна имаме едва 4-5 специалисти на средно европейско ниво по отношение на този вид работа. Има огромна пропаст между концепцията, по която работят нашите треньори, и тази, по която работят в Западна Европа", каза Кралев пред БНТ.

На 1 октомври Изпълкомът на БФС прие концепцията на селекционера Красимир Балъков, която трябва да бъде приложена във всички клубове. Това е третата подобна стратегия за последните 10 години, като предишните две нямаха успех.

Ключови думи:

Красен Кралев, БФС, футбол
3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Четири български отбора са в Топ 400 на световния футбол

21.01.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

522 1
Гуардиола: Годината трябва да е с 400 дни за всички мачове

21.01.2020

121 3
Фенклубът на "Левски": Не сме лобисти на "Национална лотария"

21.01.2020

263 1

Коментари

Kirech

Това е като да натискаш един и същи бутон на дистанционното и да се чудиш защо не се сменя каналът... Михайлов, в своята самозаблуда, че е най-добрият възможен ръководител няма да се махне сам, трябва да бъде изритан и никога да не се допуска който и да е да управлява повече от две мандата - време достатъчно да даде най-доброто от себе си.

Kirech

Единственият достоен ход на министъра е да поиска поредната ялова програма, а ОСТАВКА и то на цялото ръководство на БФС! 

graoveca

Проблемът може да бъде решен по "естествен" път - наглетата сега като натиснат УЕФА-та да ни изрита и спираме с футбола, което е едно прекрасно решение, тъй като тази игра "нема почва у нас" ...

Разбира се англетата са пе....и, обаче може да свършат тая убава работа за нас ...  

Влез или се регистрирай за да коментираш

×