facebook
twitter

Спорт

Кметът на Пловдив: Държавата ще дострои стадиона на "Ботев" (Пд)

125
 СПОРТАЛ
Премиерът Бойко Борисов бащински е прегърнал капитана на "Ботев" (Пд) Лъчезар Балтанов (вляво), който държи съда със светена вода по време на водосвета за подновяването на строежа на ст. "Христо Ботев". Най-вдясно наднича собственикът на клуба Георги Самуилов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров потвърди думите на премиера Бойко Борисов, че стадион "Христо Ботев" ще бъде достроен, но с помощ от правителството. "Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен с финансиране от държавата и ще остане общински, а сегашната концесия ще бъде прекратена. С премиера Бойко Борисов водим диалог по проблемите на клуба от доста време и съм му благодарен за това решение, защото е най-доброто за клуба от всички варианти", написа Здравко Димитров във Фейсбук.

Неговият заместник Георги Титюков допълни пред "Пловдив 24": "Да благодарим за държавническото отношение. Не е хубаво един спортен обект, в който са налети 11 милиона лева, да стои като руина в широкия център на Пловдив. Мисля, че това е едно мъдро решение. Ще стане модерен стадион, който ще може да бъде ползван и от други отбори, ако се класират за Европа например."

Обещанието на Борисов дойде, след като собственикът на "Ботев" (Пд) Георги Самуилов замрази строежа и поиска разваляне на концесията и създаване на съвместно дружество с държавата. На това обаче феновете на отбора реагираха остро и направиха няколко протеста. Именно след последния от тях - в събота, Борисов заяви, че държавата ще довърши стадиона, но концесията с клуба трябва да бъде прекратена и обектът да бъде държавен, като "Ботев" ще играе под наем там. Премиерът обеща помощ и за стадиона на "Локомотив" (Пд).

Все още няма коментари

Още

"Рома" спря победната серия на "Лацио"

26.01.2020

46
"Ливърпул" ще търси 1/8-финал за ФА Къп от втори опит

26.01.2020

85
"ЦСКА-София" загуби и от японци в Испания

26.01.2020

54 1

Влез или се регистрирай за да коментираш

×