Медия без
политическа реклама

Клуб от Ефбет лига върна парите по схемата 60/40

24 Апр. 2020
Фейсбук

"Ботев" (Враца) е бил одобрен да получи държавна помощ по схемата 60/40, но се е отказал от това право, съобщи bTV. Нещо повече - справка със сайта на НОИ сочи, че врачани дори са получили парите по разходите на клуба за 41 служители (33 956 лв.), но са ги върнали.

Изпълнителният директор на "Ботев" Христо Илиев оправда решението със съвета на финансовия министър Владислав Горанов, който  призова футболните клубове, които са кандидатствали за помощта, да не се възползват в крайна сметка от нея.

Интересното е, че врачанският клуб е първият одобрен от държавата по въпросната схема 60/40. Има и други клубове, които са кандидатствали. Засега публично се знае за "Лудогорец", откъдето очакват 111 000 лв. Шампионите дори си навлякоха критики, след като собствениците на клуба - братята Кирил и Георги Домусчиеви, предварително решиха, че помощта ще отиде не за служителите от клуба, каквато е идеята на програмата, а в помощ на социално слаби в Лудогорието.

Преди дни министър Горанов обяви, че и елитен клуб от столицата също е кандидатствал за тази правителствена помощ, но не съобщи името му. Това сведе възможността до "Левски", "ЦСКА-София", "Царско село" и "Витоша" (Бистрица), след като от "Славия" обявиха, че няма да искат подкрепа от държавата.

Заедно с "Ботев" (Враца), в третия списък от одобрени от държавата фирми и дружества са още няколко спортни клуба и федерации:

- Спортен клуб по художествена гимнастика "Алегро": брой лица -1, изплатена сума - 238.03 лв.
- Клуб по спортна гимнастика "Торнадо" - Търговище: брой лица - 2, изплатена сума - 476.06 лв.
- "Пещера турист": брой лица - 14, изплатена сума - 3175.34 лв.
- Клуб по плувни спортове "Варна": брой лица - 3, изплатена сума - 1207.87 лв.
- Клуб по ледени спортове "Одесос": брой лица - 1, изплатена сума - 257.86 лв.
- "Грация-Спорт": брой лица - 3, изплатена сума - 163.16 лв.
- "Скайдайв София": брой лица - 7, изплатена сума - 1568.68 лв.
- Клуб за скокове на батут "Добри Костин": брой лица - 1, изплатена сума - 1262.09 лв.

 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?