Медия без
политическа реклама

Гладуващата майка на испанския футболен шеф бе приета в болница

Ново видео постави под голямо съмнение основанията за бойкот на световните шампионки срещу Луис Рубиалес

31 Авг. 2023
Анхелес Бехар (вляво) се радваше на силен медиен интерес в църквата в Мотрил преди да постъпи в болница.
ЕПА/БГНЕС
Анхелес Бехар (вляво) се радваше на силен медиен интерес в църквата в Мотрил преди да постъпи в болница.

Анхелес Бехар, майката на президента на испанската футболна федерация Луис Рубиалес, е прекарала една нощ в болница. В понеделник тя обяви гладна стачка и се затвори в църква в Мотрил, близо до Гранада. Това бе нейният протест срещу случващото се със сина ѝ, който е обект на атаки от страна на испанското правителство и феминистки организации, които искат оставката му, след като целуна в устата футболистката от националния отбор Дженифер Ермосо по време на награждаването след спечелването на световната титла за жени.

Рубиалес отказа да се оттегли от поста си и обяви, че ще се защитава, тъй като истината е на негова страна. От ФИФА обаче обявиха, че замразяват правата му за 90 дни до изясняване на ситуацията. В добавка шефовете на регионалните футболни центрове в Испания, които до момента подкрепяха Луис Рубиалес, също поискаха оставката му. А отделно разследване започнаха испанската прокуратура и австралийската полиция, тъй като инцидентът възникна на стадиона в Сидни. За капак световните шампионки обявиха, че няма да играят повече за Испания, докато президентът на федерацията не напусне поста си.

След два дни гладуване Анхелес Бехар започнала да не се чувства добре. Според отец Антонио от църквата, на нейното състояние са повлияли горещината и гладуването, като възрастната жена е замаяна, изтощена и много изнервена. Докато бе в по-добро състояние, тя обяви пред медиите, че "нечовешкото и кърваво преследване, което правят със сина ми, е нещо, което той не заслужава". След една нощ в болницата, Бехар бе стабилизирана и изписана.

 

СЪМНЕНИЕ В ИСКРЕНОСТТА НА СВЕТОВНИТЕ ШАМПИОНКИ

И докато в цяла Испания и в много други държави има вълна от съпричастност към Дженифер Ермосо, както и призиви за равноправие и премахване на сексизма, се появи ново видео, което може да преобърне ситуацията. В него се вижда как празненството след спечелването на световната титла продължава и в автобуса. Ермосо не дава вид на пострадала, а пие шампанско и обяснява с широка усмивка на съотборничките си, че целувката с Рубиалес е била като тази между вратаря Икер Касияс и телевизионната журналистка (и негова тогавашна съпруга) Сара Карбонеро след спечелването на титлата от Испания на Мондиал 2010. Дори показва снимка от въпросната ситуация след финала в Южна Африка.

Испанските футболистки реагират на това с усмивки и в нито един момент не се забелязва възмущение от постъпката на Луис Рубиалес. Дори се шегуват по адрес на Ермосо с възгласи: "Целувка, целувка". Нещо повече - в един момент в клипа шефът на федерацията преминава, а световните шампионки започват да скандират "президент, президент".

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата