Медия без
политическа реклама

Фейгин влезе с 12-а оценка във финала на Евро `24

Българската фигуристка направи второто си най-силно изпълнение в континенталния шампионат

11 Яну. 2024
Youtube
Александра Фейгин и треньорът ѝ Андрей Лутай от столичния клуб "Денкова-Стависки" в очавкане на оценката за кратката програма на българската фигуристка в "Жалгирио Арена" .

Александра Фейгин се представи забележително в кратката програма на европейското първенство по фигурно пързаляне в Каунас (Литва). Българската състезателка изигра по фантастичен начин композицията си върху музика от Le Di A La Caza Alcance на Естела Моренте и Cernunnos на Кристиан Райндл и влезе с 12-и резултат във финала.

За изпълнението си 21-годишната Саша получи 57,33 т., което е втората най-висока оценка за кратка програма във всичките ѝ участия в шампионата на Стария континент. По-голям резултат Фейгин регистрира само на Евро `19 в Минск, където бе оценена с 58,80 и се нареди 9-а, след което завърши 11-а в крайното класиране след волната програма.

С най-добър резултат за финала сега се класира европейската вицешампионка от Еспоо `23 Луна Хендрикс (Белгия) - 74,66 т. Втора е сънародничката ѝ Нина Пинцароне с 69,70 т., а трета - защитаващата титлата си от миналата година Анастасия Губанова (Грузия) с 68,96 т.

Топ 24 за волната програма се затвори от чехкинята Барбора Вранкова с 50,08 т. В състезанието при дамите участваха общо 33 фигуристки.

Надпреварата за медалите в зала "Жалгирио Арена" ще се проведе в събота (13 януари) от 13:00 ч. наше време. В България европейското първенство се излъчва в каналите на "Евроспорт".

Още по темата