Quantcast

Медия без
политическа реклама

Дъщерята на Родман е новата звезда в женския футбол

20-годишната Тринити е вече най-добре платената състезателка в американската лига

29 Септ. 2022
Уикипедия
Тринити Родман

Стремежът на ФИФА и УЕФА да популяризират женския футбол минава през популяризиране на състезателките, така че те да станат достатъчно разпознаваеми за спортната общественост.

Една такава новоизгряваща звезда е Тринити Родман. Няма нищо случайно в нейната фамилия - 20-годишната нападателка на клуба от Националната женска сокър лига (NWSL) "Вашингтон Спирит" е дъщеря на популярния баскетболист в близкото минало Денис Родман, петкратен шампион на НБА. Тя е плод на връзката му с тв водещата и певица Мишел Мойер, като е отгледана основно от майка си. Въпреки това поддържа добри отношения с баща си.

Тринити има впечатляващ път до момента. Започнала е да играе футбол още от 4-годишна. Качествата ѝ се проявяват бързо. На 18 години тя става най-младата състезателка в историята на NWSL, която е избрана в драфта. След впечатляващ дебютен сезон през 2021 г., в който тимът ѝ триумфира с титлата, а тя бележи 8 гола, Родман печели призовете за новобранец на годината в NWSL, най-добра млада футболистка в САЩ, избрана е и в идеалния тим на сезона.

А през февруари т.г. подписва нов договор с "Вашингтон Спирит", с който става най-високо платената състезателка в лигата. Като нейната заплата е по-голяма дори и от звездата на този спорт в Щатите - Меган Рапино. Според контракта Тринити Родман ще взима в следващите 4 сезона по 281 000 долара годишно. За сравнение - в дебютния си сезон във "Вашингтон Спирит" тя е получила 42 000 долара, което означава, че си е спечелила седемкратно увеличение.

През януари т.г. младата футболистка получава първата си повиквателна за националния отбор на САЩ, като до момента вече има 7 мача и 2 гола.

Любопитното е, че Тринити има интересни занимания и извън футболния терен. Тя е автор на книгата за деца "Събуди се и ритни".

Още по темата