Медия без
политическа реклама

"ЦСКА-София" и "Черно море" правят най-много фаулове в Първа лига

Най-често се правят нарушения срещу футболистите на "Берое"

Футболистите на "ЦСКА-София" извършват най-често нарушения, заедно с тези на "Черно море", а играчите на "Берое" (в зелено) са най-фаулирани.
СПОРТАЛ
Футболистите на "ЦСКА-София" извършват най-често нарушения, заедно с тези на "Черно море", а играчите на "Берое" (в зелено) са най-фаулирани.

Отборите на "ЦСКА-София" и "Черно море" правят най-много нарушения във футболната Първа лига. Това показва новият анализ на Международния център за спортни изследвания (CIES). В него се разглеждат извършените фаулове средно на мач от отборите в 52 първенства, включително и българското. Разглежданият период е от началото на сезон 2022/23 до момента.

Според изследването на CIES, базирано на данни на InStat, най-много нарушения на мач в нашето първенство правят отборите на "ЦСКА-София" и "Черно море" - средно по 14.3. Съвсем близо по брой извършени фаулове е тимът на "Локомотив 1929" (Сф) - 14.3. По-нататък са пловдивският "Ботев" (13.7), "Левски" и "Пирин" (по 13.3), и др. Най-малко нарушения пък са маркирани на футболистите на "Лудогорец" (11.8 средно на мач), а съвсем близо по отношение на чистата игра са "Арда" и "Спартак 1918" (Вн) - по 11.9 отсъдени фаула на мач.

В обратната посока пък лидер е "Берое". Футболистите на старозагорския тим са най-често фаулирани - по 14.3 пъти средно. По този показател следващите са "Черно море" (13.8), врачанският "Ботев" и пловдивският "Локомотив" - по 13.7 и др.

Най-рядко пък са отсъждани нарушения срещу играчи на пловдивския "Ботев" и "Септември" (Сф) - по 10.1 на мач. Съвсем близко е "ЦСКА-София", чиито футболисти са фаулирани средно по 10.2 пъти на двубой от първенството.

 

ОБЩАТА КАРТИНА

В генералното подреждане на CIES най-много нарушения извършват кипърският "Арис" и португалският втородивизионен "Вилафранкезе" - по 18.2 на мач. Най-чисто пък грубо играе датският "Силкеборг" - по 6.4 извършени фаула средно.

По отношение на получените нарушения - най-често са фаулирани са футболистите на кипърския АПОЕЛ (по 18.6 пъти на мач), а най-рядко - тези на датския "Хорсенс" (средно по 6.4 пъти).

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

CIES, Първа лига

Още по темата