Quantcast

Медия без
политическа реклама

Българският фигурист остана последен на европейското

12 Яну. 2022
ЕПА/БГНЕС
Българският национал Лари Луполоувър изпълнява компонент от съчетанието си по време на кратката програма при мъжете от Евро `22 в Талин днес.

Българският представител при мъжете на европейското първенство по фигурно пързаляне в Талин (Ест) - американецът с наш паспорт Лари Луполоувър, зае последното 33-то място в кратката програма и не се класира за волната. Роденият в Бруклин 22-годишен възпитаник на Найден Боричев получи оценка от едва 45,67 т. за съчетанието си под съпровода на фрагменти от песни на "Бони Ем".

Право на участие във волната програма в петък получиха състезателите в Топ 24 на крайното класиране. Челната тройка след кратката програма окупираха трима 18-годишни руснаци с оценки над 99 точки - Андрей Мозальов (99,76), Марк Кондратюк (99,06) и Евгений Семененко (99,04).

На 24-тата позиция се нареди Томас-Лоренс Гуарино Сабате (Исп) с 66,20 т. Един от заявените общо 34 участници - шведският национал Николай Майоров, пък се отказа от състезанието.

To license ISU footage: https://bit.ly/3M7bcaF #EuroFigureSUBSCRIBE to our channel:https://www.youtube.com/SkatingISU?sub_confirmation=1LIKE us on Facebook:h...

За Луполоувър това е трети международен шампионат, в който представя страната ни. При дебюта си за България през 2020 г. той зае 23-то място на европейското в Грац (Ав), а през 2021 г. завърши последен 33-ти на световното в Стокхолм (Шв). Преди това Лари имаше четири участия на европейско и две на световно като състезател на Азербайджан, само с едно класиране в Топ 30 на континента.

Надеждите ни за добро представяне на Евро `22 в Талин са свързани с държавната ни шампионка при жените Александра Фейгин. Родената в Израел възпитаничка на софийския клуб "Денкова-Стависки", която има квота за олимпийските игри в Пекин другия месец (4-20 февруари), ще стартира утре в кратката програма и евентуално в събота във волната.

След 24-годишно прекъсване България отново ще има своя представителка при жените във фигурното пързаляне на олимпийски игри.

Още по темата