facebook
twitter

Спорт

БФС ще плати тестове за COVID-19 за всички отбори

124

Първенството в Ефбет лига със сигурност няма да бъде прекратено, въпреки искането на доста от клубовете у нас. Така ще бъде спазено искането на УЕФА за довършване на първенствата, прекъснати заради пандемията от коронавирус.

Това беше решено днес на работна среща в БФС на експертна група, включваща представители на футболния съюз, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

В зависимост от това дали извънредното положение ще приключи на 13 май или ще бъде удължено, ще се обмислят вариантите за довършване на първенствата у нас.

Основните решения, които бяха взети днес, са подновяване на мачовете в Ефбет и Втора лига три седмици, след като Националният оперативен щаб разреши да се провеждат отново тренировки в клубовете. Също така по предложение на Медицинската комисия към БФС, всички футболисти и длъжностни лица от футболните клубове ще преминат PCR-тест три дни преди подновяване на тренировъчния процес. Провеждането на изследванията ще са изцяло на сметката на БФС. Комисията ще предложи клиника, в която ще бъдат направени въпросните тестове.

Крайният срок за завършване на всички официални надпревари в България ще бъде определен в зависимост от препоръките на УЕФА.

Все още няма коментари

Още

Футболът в Италия се завръща на 13 юни

29.05.2020

75
Висшата лига в Англия ще се поднови на 17 юни

28.05.2020

92
"Ливърпул" повежда клубове в спор за €368 млн. с телевизиите

28.05.2020

131 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×