Медия без
политическа реклама

"Астън Вила" задържа Индиана Василев за още 2 сезона

18 Май 2020
 YouTube
Индиана Василев

Американският нападател от български произход Индиана Василев подписа нов договор с отбора от английската Висша лига "Астън Вила", до лятото на 2022 г. Атакуващият халф е в клуба от Бирмингам от 2018 г., като първоначално е в школата, а от януари т.г. вече играе и за първия тим. Василев бе записал два мача във Висшата лига и по един за ФА Къп, и Купата на лигата, преди да прекъсне сезона в Англия.

19-годишният Индиана е син на бившия футболист на "Сливен" Денчо Василев. Тийнейджърът е роден в САЩ и има американско гражданство. Възходящата му кариера стана повод от БФС да отправят покана в началото на 2020 г. към Василев да играе за младежкия национален тим на България. Индиана Василев и баща му обаче дипломатично отказаха офертата. По-късно стана ясна и причината - Индиана Василев е в проектосъстава на олимпийския тим на САЩ, който се готви за игрите в Токио.

"Не мислих много за предложението (б.ред. - от "Астън Вила"). През миналата година получих голяма подкрепа от клуба, персонала и футболистите, и успях да пробия в първия отбор. Сега съм щастлив, че подписах за още две години. Ще продължа да работя усилено и се надявам, че бъдещето ще ми донесе много страхотни неща. Предстои ми много усилена работа и искам да продължа да се подобрявам и да се подобрявам", коментира Индиана Василев след подновяването на контракта си.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?