facebook
twitter

Наблюдател

Макрон – световен интелектуалец № 31

Всеки си мисли, че светът свършва с него. Или поне всеки глупак
4034

Нали помните, че преди време 30 световни интелектуалци написаха апокалиптично писмо за скорошния край на Европа, която ще залезе – не, залезът е твърде бавно и спокойно явление, – Европа ще се сгромоляса в спазмите на национализма. Сега френският президент Еманюел Макрон се присъединява към това благородно общество и просиява като световен интелектуалец № 31 със своето обръщениеЗа европейско обновление“ – така е формулирано в българската версия на сайта на Елисейския дворец, но оригиналът е „европейски ренесанс“ (Pour une Renaissance européenne). Безспорно „Ренесанс“ (Rinascimento) е по-вълнуващо, защото създава усещането за облекчение след дълги и мрачни векове на духовно робство; за припламване на искра, тляла доскоро под зловонната тиня на мракобесието. Добре че има такива леонардовци и микеланджеловци като Макрон да ни хванат за реверите, да ни разтръскат и да се провикнат: „Ей, европейци, събудете се! Време е за Ренесанс!“.

Смешното е, че, изглежда, Европа сама е осъзнала нуждата си от освежаване

и е готова да промени курса още на идните избори за парламент. Готова е доброволно да се подложи на „ренесанс“ и това ужасява „световните интелектуалци“– 30+1. Да, те искат ренесанс, но контролиран ренесанс, ренесанс в съзвучие с техните виждания, с техните политически и съсловни интереси, с тяхната идеология, която невинаги е сред най-адекватните.

Уви, истинската цел на Макроновото обръщение не е да даде рецепта за „спасяване“ на Европа, а да всее смут и паника в навечерието на изборите – точно както и писмото на интелектуалците. Това заявява той още в началото: „...защото е неотложно. След няколко седмици европейските избори ще бъдат решаващи за бъдещето на нашия континент“. Дали на другия ден след изборите слънцето отново ще изгрее, или над Европа ще легне дълга нощ, тягостна тишина, раздирана само сегиз-тогиз от сатанинския кикот на Виктор Орбан?!

Европа е „застрашена“ от „клопки“, от „тежките трусове на съвременния свят“, от „лъжа и безотговорност“, „самоизолация“, „афект“. Превърнали сме се в „сомнамбулите на омърлушена Европа“. Затова „заедно трябва да пресътворим, и политически, и културно, формите на нашата цивилизация в един променящ се свят“. Ето го „ренесансът“! Eccolo il Rinascimento!

Позицията на Макрон на теория е съвсем коректна. Той казва: „Идат националисти, ще разтурят Европейския съюз!“. Дали ще го разтурят, е друг въпрос, но никой не може да отнеме правото на Макрон да се страхува.

И така, от една страна, „идат националистите“ (което мнозина се стараят да прозвучи като „идат нацистите“), от друга страна обаче, статуквото и застоят също са лоши, поради което спешно трябва да се вземат мерки за радикална промяна (ренесанс).

Макрон добре знае, че хубавата политическа позиция трябва да съдържа както отрицателни (бунтовни, революционни) послания, така и положителни (съзидателни, обнадеждаващи, перспективни). Затова и изразът на неговата паника от евентуалните изборни резултати приема формата на рецепта за щастливо бъдеще.

Нищо ново под слънцето

Лозунгът на Макрон е „свобода, защита и напредък“ – винаги трябва да има „ключови думи“ и най-сладката от тях е „свобода“, защото свободата е есенцията на човешката същност – без свобода човек е неспособен да се осъществи, защото той се осъществява чрез своите избори и решения, които, ако не са свободни, нямат никаква стойност.

Как ще защити Макрон свободата? По два начина: чрез преосмисляне на шенгенското пространство и чрез подкрепа на „честната конкуренция“. Чудесно е да се преосмисли Шенген в посока на по-голяма строгост, но някак не можем да забравим, че Франция и Германия (първата по-отдавна, втората сравнително по-отскоро) са най-отговорни Европа да е пълна с не-европейци. Макрон смята, че: „Европа, която вижда мястото си в света, трябва да бъде обърната към Африка, с която трябва да сключим пакт за бъдеще, осигурявайки обща съдба“. Бравос!

Що се отнася до честната конкуренция – това е лицето на свободата с понятията на икономиката. Как я вижда Макрон? „Да налагаме санкции или да забраним в Европа предприятия, които извършват посегателство спрямо нашите стратегически интереси и изконни ценности“ – чудесно, много добре, но това се нарича протекционизъм, а не свободна конкуренция. Не че имаме нещо против от икономическа гледна точка, но от гледна точка на думите и тяхното честно използване, това е демагогия. Пък и как предприятията извършват „посегателство върху нашите изконни ценности“? Очевидно гледаме много повече риторика, отколкото икономическа визия.

И още веднъж: как се бори Макрон за свобода?

Чрез въвеждане на нови регулации и регулаторни органи. В документа преброихме предложение за създаването на цели осем нови крупни паневропейски ведомства: Европейска агенция за защита на демокрацията; Обща гранична полиция и европейска служба за убежище; Европейски съвет за вътрешна сигурност; Европейски съвет за сигурност с договор за отбрана и сигурност; Европейска банка за климата (за финансиране на екологичния преход); Европейска санитарна сила (за засилване на контрола върху храните); Европейски надзор над големите платформи в интернет; Нов европейски съвет за иновации и бюджет (сравним с бюджета на Съединените щати, за да застане начело на всеки технологичен пробив като изкуствения интелект) ...

Нека създадем за целта – казва Макрон – до края на тази година с представители на европейските институции и на държавите Конференция за Европа и там да бъдат предложени всички необходими промени в политическия ни проект“. Само дето в края на тази година ще има различен Европейски парламент и това може да обезсмисли всички дръзновени пориви. Тогава, дето се вика: я камилата, я камиларя.

През 2017 г. младият Макрон дойде на власт с такъв резултат, че мнозина предричаха как на следващите избори ще преобърне с присъствието си Европейския парламент и ще промени трайно облика на Стария континент. Сега, когато въпросните избори съвсем приближиха, се говори същото, само че за един друг политик – Виктор Орбан.

Рейтингът на Макрон се срина зловещо през миналата година,

като почти счупи рекорда по непопулярност на Оланд. В началото на 2019 г. Макрон успя да го възстанови с няколко процента, но с цената на тежък популизъм и подмазване на „жълтите жилетки“. А помните ли на свой ред Оланд с какви фанфари дойде на власт? Щеше да помете системата, щеше да покаже на мръсните богаташи къде зимуват раците; някои му повярваха дотам, че започнаха да евакуират капиталите си. После се оказа, че Оланд е поредният безличен конформист, и рейтингът му беше наказан от същите „граждани“, които го възвеличаха. Свикнали сме да приемаме, че „гражданин“ означава мислещо и информирано същество, което прави политически избор, водено от съвестта си. Глупости! Днешната дефиниция за гражданин е по-скоро „затлъстял неадекватен потребител, наивен материал в ръцете на всеки посредствен медиен манипулатор“.

Подобна на Оландовата се оказа и

 

съдбата на Макрон, който е не по-малко социалист,

 

ако че го наричат „президент на богатите“. Пък и доколкото днес богатата класа са социалистите, борещи се за делото на онеправданите, то всичко си е точно. Да е жива и здрава тълпата, въоръжена с всеобщото избирателно право! Едно от най-кратките и точни описания на психологията на тълпата е отново в Евангелията, където за няколко дни тълпата еволюира от „Осанна!“ до „Разпни Го!“, без обективно нищо да се е променило. Променили са се само илюзиите на тълпата. Макар че примерът е некоректен, защото Христос никого не е лъгал, за да Му викат „Осанна!“.

Така че апелът на Макрон не е с нищо по-различен от писмото на интелектуалците. Всеки си мисли, че светът свършва с него. Или поне всеки глупак. Или поне всеки, влюбен в нещо, което се бои да не изгуби. Бъдете демократи, господа прогресисти, марксисти и всякакви там други световни интелектуалци – приемете резултатите от европейските избори, каквито и да са те, с мъдростта и толерантността, чиито жреци се опитвате да се изкарате. Освен това мисля, че Картаген трябва да бъде разрушен.

 

54

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Меркел и Макрон помиряват Сърбия и Косово

30.04.2019

221
Над 1000 експерти призоваха Макрон за предпазливо възстановяване на Нотр Дам

29.04.2019

886 12
Френският президент ще направи знаково изявление, отложено заради пожара в Нотр Дам

23.04.2019

723 8

Коментари

Страници

Предводител на ...

Франция и Германия (първата по-отдавна, втората сравнително по-отскоро) са най-отговорни Европа да е пълна с не-европейци

Пълна е, факт. Ей на, Иване, и ти, и аз, сме в Европа.

wreckage
снимка на wreckage

Едно от най-кратките и точни описания на психологията на тълпата е отново в Евангелията, където за няколко дни тълпата еволюира от „Осанна!“ до „Разпни Го!“, без обективно нищо да се е променило. Променили са се само илюзиите на тълпата.

Макар че примерът е некоректен, защото Христос никого не е лъгал, за да Му викат „Осанна!“.

Начи как веднага изковах традиционното петъчно противоречие! Напрао не знам, ако тва беха не безобразни логически и смислови издънки, а примерно трюфели или биткойни, досега щех да съм станал ноо заможен човек.

Sine_metu

Европейска агенция за защита на демокрацията; Обща гранична полиция и европейска служба за убежище; Европейски съвет за вътрешна сигурност; Европейски съвет за сигурност с договор за отбрана и сигурност; Европейска банка за климата (за финансиране на екологичния преход); Европейска санитарна сила (за засилване на контрола върху храните); Европейски надзор над големите платформи в интернет; Нов европейски съвет за иновации и бюджет (сравним с бюджета на Съединените щати, за да застане начело на всеки технологичен пробив като изкуствения интелект)

От тези осем поне три - Европейска агенция за защита на демокрацията, Европейска санитарна сила и Европейски надзор над големите платформи в интернет, освен че са с крайно съмнителни цели, според мен противоречат на Лисабонския договор.

Някой знае ли как ЕС изобщо натрупа самоприсвоените си компетентности?

В Лисабонския договор, който подписахме при присъединяването, компетентностите на Брюксел са около половината от тези в действащия т. нар. консолииран договор за ЕС.

За сметка на това в „консолидирания“ изобщо не се споменава за два от основните принципи на Лисабонския - за субсидиарността и пропорционалността.

Струва ми се, че ЕС беше тихомълком подменен и че това е най- голямата заплаха.

Предводител на ...

В Лисабонския договор, който подписахме при присъединяването, компетентностите на Брюксел са около половината от тези в действащия т. нар. консолииран договор за ЕС.

Остава да поясниш как сме подписали нероден Петко.

Договор за присъединяване на България и Румъния към ЕС - подписан 13 април 2005 г.

Присъединяване на България към ЕС - 1 януари 2007 г.

Лисабонски договор - подписан 13 декември 2007 г.

 

Sine_metu

Остава да се сетиш за разликата между „договор за присъединяване“ и „договор, който подписахме при присъединяването“.

Срещу скромно възнаграждение, знаеш си - 100 евро, ще поясня кой точно договор приемаме с първия и какво точно променя вторият

Думи думи

.

Sine_metu

никой не може да отнеме правото на Макрон да се страхува

 

За добрата статия, Иване, ще почерпя с епизод от любимия ми автор.

 

533 година, Юстиниан обмисля мно- о- ого голяма авантюра - да започне война с вандалите. По онова време столицата на кралството им е Картаген, на 140 дена път от Константинопол. Освен всичко друго, имат 100 хиляди отлични бойци, всеки знае, че вандалите са германско племе, а Източният Рим може да събере не повече от 15 хиляди за експедицията.

Накратко, бил е готов да се откаже.

 

Неочаквано обаче пристига епископът на Египет, определено заинтересована личност и разказва на императора сън, който вещае победа за ромеите.

Юстиниан решава да изпрати корпуса под командата на Велизарий. Възлага подготовката на Йоан Кападокиеца, а в историята остава отговорът му на всички, които не спирали да се чудят с кой акъл...

„Не можем да забраним на епископите да сънуват.“

Думи думи

„Смешното е, че, изглежда, Европа сама е осъзнала нуждата си от освежаване„

 

Либералдемократична Европа завърши своят кръг на развитие.

От създаване, разцвт и упадък. Отпред е само пропастта.

И затова, отново Ренесанси, ЕразЪми, кринолини, картини, гилотини, мандарини, ..

Би било смешно, ако не беше много, много тъжно.

 

 

 

Meto_ot_Interneto

Толкова страсти за един Макрон? Не си струва.

Памфуций
снимка на Памфуций

Той казва: „Идат националисти, ще разтурят Европейския съюз!“. Дали ще го разтурят, е друг въпрос, но никой не може да отнеме правото на Макрон да се страхува.

И така, от една страна, „идат националистите“ (което мнозина се стараят да прозвучи като „идат нацистите“), от друга страна обаче, статуквото и застоят също са лоши, поради което спешно трябва да се вземат мерки за радикална промяна (ренесанс).

След което, поглеждаме нашата си нива , където сеят нашите си земеделци - националисти. И за късмет, водачът на листата на ВМРО е публикувал своето обръщение точно в навечерието на настоящото есе на Стамболов-Сула:

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7333210

Там четем:

Просветен патриотизъм, родолюбие, Европа на отечествата и нациите, християнска, солидарна и разумна защита на българските интереси, връщане към националните традиции и консерватизма.

Отклонение: За разлика от простия гражданин Стамболов-Сула, който се е самодефинирал като гражданин в края на есето си, Джамбазки не се труди да разграничава "отечество от нация".

Нататък:

Възрожденският, европейски патриотизъм е бъдещето на България.

Кой точно възрожденски патриотизъм: на Каравелов, на Левски, на Ботев, на Добродетелната дружина, на Драган Цанков и Петко Славейсков или на Стамболов и Захари Стоянов, на Юрдан Трифонов или на Димитър Маринов?

Подзаглавие: 2. Европа на отечествата

е пояснено като Европа може да бъде силна, когато е Европа на нациите.

Пояснение: От консервативното сборище за "Европа на отчествета и нациите", на което и двамата (и Джамбазки и Стамболов-Сула) пръсъстваха, чухме на Джамбазки и на партията му дефиниция за нация: "Нашата нация е на кръвен признак". 

 

След прочее излияния, където се изброяват разни подходи към Европа, обръщението завършва с големи, дебели букви:

Но във ВМРО гледаме на политиката само и единствено като на инструмент за постигане на целите на организацията, а именно - една единна България от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море.

 

Пояснение: Друго изявление на Джамбазки, което мина без последици на въпросната конференция беше за временно окупираната беломорска Македония и Тракия. От записите, любезно излъчени от г-н Харизанов по телевизията не пролича някой (в частност г-н Стамболов-Сула) да апострофира.

 

Демек , тези европейски избори, поне за една от нашите националистически (не нацистки) партии, които се борят за ЕП, както и концепцията "Европа на отечествата и нациите" са просто етап и инструмент към бъдеща ревизия на граници и присъединяване на територии, които към момента са в рамките на други държави: Република Гърция и Република Северна Македония.

 

Предводител на ...

Остава да се сетиш за разликата между „договор за присъединяване“ и „договор, който подписахме при присъединяването“.

Ще повторя въпроса си бавно.

Как сме подписали не по-късно от 1 януари 2007 г. (датата на окончателното ни присъединяване) договор, който не е съществувал преди 13 декември с. г.?

Задръж си стоте евро, не ми трябват.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

- Едновременно с подписването и ратификацията в българското Народно събрание на договора за приемане на Република България в Европейския съюз, България пое ангажимента да ратифицира и Лисабонския договор и този ангажимент беше изпълнен.

 

 

 

--------------------------------------------------------

 

http://andrey-kovatchev.eu/post/balgariya-ne-e-pos...

 

Прати ги на мен- с радост ще ги изпия

Предводител на ...

Нема такъв филм, Лисабонският договор бе изготвен и подписан през 2007 г., след приемането ни в ЕС.

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Иначе е култово. Поемаме ангажимент да подпишем един договор преди да е готов .

Памфуций
снимка на Памфуций

Как сме подписали не по-късно от 1 януари 2007 г. (датата на окончателното ни присъединяване) договор, който не е съществувал преди 13 декември с. г.?

 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?ur...

Предводител на ...

Какво общо има това с Лисабонския договор?

Памфуций
снимка на Памфуций

Вожчл. 2, чл. 4 и чл. 5

Sine_metu

Видно е, че не разбираш дори и след пояснението на Кайзера. Приятелска бележка към него : Колега! Обикновеното човеколюбие изисква да кажеш „Прати ми ги, ще ги изпием със Сине- то мету.“

 

Договорите, които подписваме (или приемаме с подписа си върху друг) при, тоест едновременно с, присъединяването си, са Учредителните договори на ЕС.

Нека не влизаме в безброй ненужни подробности кои от тях са на ЕО, кои на ЕС, кои са базови и кои за промяна и най- сетне дали чисто технически ги приемаме с подпис в момента на присъединяването през януари 2007 - Договора от Ница или тогава поемаме ангажимента да подпишем малко по- късно Договора от Лисабон, който го променя.

 

Важното е друго и питането ми е за него.

И в трите Учредителни договора, уреждащи inter alia принципите и функционирането на ЕС... изпреварвам въпроса ти дали Хартата за правата или договорът за атомната енергия са учредителни? Да, но не уреждат принципи... и в Договора за ЕС, и в Договора от Ница, и в последния Учредителен  - Лисабонския, има Член 5, посветен на принципите за субсидиарността и пропорционалността. Нещо повече, към Лисабонския има и отделен, нарочен Протокол №2 за прилагането на двата принципа.

 

А в сегашния, т. нар. „консолидиран договор за ЕС“ ги нема.

За сметка на тях има безкрайно разширени „брюкселски компетентности“.

Памфуций
снимка на Памфуций

И в трите Учредителни договора, уреждащи inter alia принципите и функционирането на ЕС... изпреварвам въпроса ти дали Хартата за правата или договорът за атомната енергия са учредителни? Да, но не уреждат принципи... и в Договора за ЕС, и в Договора от Ница, и в последния Учредителен  - Лисабонския, има Член 5, посветен на принципите за субсидиарността и пропорционалността. Нещо повече, към Лисабонския има и отделен, нарочен Протокол №2 за прилагането на двата принципа.

 

А в сегашния, т. нар. „консолидиран договор за ЕС“ ги нема.

 

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/ALL/?ur...

 

PROTOCOLS

Protocol (No 1) on the role of National Parliaments in the European Union

Protocol (No 2) on the application of the principles of subsidiarity and proportionality

...
 

Аrticle 5

(ex Article 5 TEC)

1. The limits of Union competences are governed by the principle of conferral. The use of Union competences is governed by the principles of subsidiarity and proportionality.

2. Under the principle of conferral, the Union shall act only within the limits of the competences conferred upon it by the Member States in the Treaties to attain the objectives set out therein. Competences not conferred upon the Union in the Treaties remain with the Member States.

3. Under the principle of subsidiarity, in areas which do not fall within its exclusive competence, the Union shall act only if and in so far as the objectives of the proposed action cannot be sufficiently achieved by the Member States, either at central level or at regional and local level, but can rather, by reason of the scale or effects of the proposed action, be better achieved at Union level.

The institutions of the Union shall apply the principle of subsidiarity as laid down in the Protocol on the application of the principles of subsidiarity and proportionality. National Parliaments ensure compliance with the principle of subsidiarity in accordance with the procedure set out in that Protocol.

4. Under the principle of proportionality, the content and form of Union action shall not exceed what is necessary to achieve the objectives of the Treaties.

The institutions of the Union shall apply the principle of proportionality as laid down in the Protocol on the application of the principles of subsidiarity and proportionality.

 

Вж. също чл. 12,

Протоколите са приложени.

 

ПП. Моята част от баса  дарете на БЧК. :)

Sine_metu

Това е версията от 2012.

Има от 2016, която е по- различна, но малко.

Има и още по- късна, ще я издиря, много различна.

 

Дори действащите да са първите, остава въпросът къде отидоха двата принципа? Ще се съгласиш, че 150 хиляди страници брюкселски документи и безброй никнещи като гъби институции не са свидетелство за субсидиарност и пропорционалност.

Памфуций
снимка на Памфуций

2016:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?ur...

Аrticle 5

(ex Article 5 TEC)

1.   The limits of Union competences are governed by the principle of conferral. The use of Union competences is governed by the principles of subsidiarity and proportionality.

2.   Under the principle of conferral, the Union shall act only within the limits of the competences conferred upon it by the Member States in the Treaties to attain the objectives set out therein. Competences not conferred upon the Union in the Treaties remain with the Member States.

3.   Under the principle of subsidiarity, in areas which do not fall within its exclusive competence, the Union shall act only if and in so far as the objectives of the proposed action cannot be sufficiently achieved by the Member States, either at central level or at regional and local level, but can rather, by reason of the scale or effects of the proposed action, be better achieved at Union level.

The institutions of the Union shall apply the principle of subsidiarity as laid down in the Protocol on the application of the principles of subsidiarity and proportionality. National Parliaments ensure compliance with the principle of subsidiarity in accordance with the procedure set out in that Protocol.

4.   Under the principle of proportionality, the content and form of Union action shall not exceed what is necessary to achieve the objectives of the Treaties.

The institutions of the Union shall apply the principle of proportionality as laid down in the Protocol on the application of the principles of subsidiarity and proportionality.

 

Cf. article 12  и приложените протоколи 1 и 2, които се отнасят до субсидиарност и пропорционалност.

 

ПП: Улеснения: http://www.redcross.bg/help_us/how_to_help/bank_do...

Сибела

Г-н Сула се опитва да бъде десен в едни идеални условия от 19 век,  когато дясното и лявото  били дефинирани. И мърдане няма.

Сега е друго и компромиси трябват, включително и тоя с Истамбулската конвенция, защото иначе идат фашистите, нали , Сула ?

А и те са десни. Крайно десни. Разликата между крайно десни и крайно леви е само една - едните са националисти, другите -интернационалисти.

И при едните, и при другите обаче държавата е господарят, който мачка индивида, свободния гражданин, отнемайки му правото на избор.

В едни идеални условия и мен не ми се нрави много свободата на  браковете между еднополови.

Но  засега не сме се справили с убийствата на жени от мъже мачовци ,  възпитани в традиционни  патриархални /християнски?/ ценности.

Вие с г-н Огнян Минчев си сложихте голям грях на душата, ритайки  Истанбулската конвенция от позицията на десни в идеални условия.

А те сега не са ни най-малко идеални.

И затова и за г-н Макрон не ви се полага да изказвате мнение от позицията на класическото дясно. Той е по-десен и от вас, но условията не са практически идеални. Само теорията е идеална, но е само теория.

Со здраве, а за полезни идиоти няма да говорим пак.

 

 

 

 

 

 

 

 

циникЪтхедонист

Колежке, не знам как стои въпроса с крайната цел на крайно десните, но крайно левите преследват премахването на държавата като такава, а не превръщането и в господар.

Поне според моето разбиране за нещата. 

:) 

Кайзер Созе
снимка на Кайзер Созе

Анархия, мать порядка! Едновременно , като рационалист, съзнавам че идеалът е непостижим. Хората не се раждат еднакви, не мислят еднакво и и никога няма да са с еднаки стандарти, но мечтая да са с равни възможности (и за провал), което ни връща към основите за една нравственост- различна от християнската в представите на дебелогъзи псевдомонархисти или наметнали се с плащеницата на либерализма  агресивни лесбийки.....бай дъ уей, Държавата скоро няма да се премахне. В лявото ми съзнание очаквам да бъде редуцирана до необходимият минимум, който е напълно постижим- без гладни, без умиращи без лекарства, с минимална бюрокрация , без неоправани разходи, равенб достъп до образование...едновременнос  с това- с мобилизиационна готовност  да отговори на външна заплаха твърдо, без да тормози , след преминаването нан заплахата, гражданите. Синсинат, не Сула.

Sine_metu

Пет., 08/03/2019 - 23:06 (нов)

Памфуций

Той казва:

 

Отличен анализ. Остава въпросът само за тези ли знаеш какво може да очаква човек от партийци, или и за останалите дренки от същия дол?

 

Иначе, въпросът е прост - „В кой ЕС живеем?“

В ЕС на свободните народи или на партизанската евробюрокрация?

По аналогия с не толкова далечното минало - в света на Сталинската конституция или в сталинската действителност?

Думи думи

В ЕС на свободните народи или на партизанската евробюрокрация?

 

Нито едното, нито другото.

Живеем така, както са живяли и нашите предци.

В Европа на аристокрацията.

И за тях няма никакво значение под каква театрална форма ще живееш, пардон, ще бъдеш управляван.

До вчера беше един театър, с едни артисти, т.е. политици, и съответната пиеска, а днес вече излиза следващата театрална школа, и ти нашепва друга пиеска.

Старата вече омръзна, а на хората им трябват хляб и зрелища.

А аристокрацията ... през оная работа и е и конституцията ти, и правата ти, и свободите ти, и ЕСът ти.

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Ние конкретно живеем в България, където принципите на субсидиарност и пропорционалност са особено силно застъпени и нещо повече, документите и директивите на "партизанската евробюрокрация" (което - подозирам - се отнася до ЕК) биват транспонирани в националното законодателство по такъв начин, че се променят до неузнавамост , така че целта им в България подменя заложената от "евробюрокрацията" цел. Така "Брюксел" става оправдание и основание за безчинства на местната национална бюрокрация.

Този смислово подменящ подход го видяхме и в дебата за ИК, която у нас по неведоми причини стана "Конвенция за гейбраковете", а СЕ някак изненадващо стана ЕС.

Думи думи

Ах, милият наивник!

Че нали затова те присъединиха европейците, за да се безчинства.

И за тях няма никакво значение кои ще го вършат, стига да го вършат.

Субсидираност.

Субсидирането заочва от центъра, иди и виж, а все някой трябва и да субсидира субсидиите.

 

Памфуций
снимка на Памфуций

Субсидираност

Субсидирането заочва от центъра, иди и виж, а все някой трябва и да субсидира субсидиите.

😂

wreckage
снимка на wreckage

Памфуций,

ноо садистично го даваш с теа сложни думи.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×