Quantcast

Медия без
политическа реклама

Орлин Горанов и Митко Павлов ще водят нови предавания по БНТ

Планирани са и два изцяло нови формата за международни новини и най-важното и любопитно от регионите в страната

21 Авг. 2020
БНТ

Две нови забавни предавания, както и два изцяло нови формата за международни новини и най-важното и любопитно от регионите в страната. Това включва обновената програмна схема на Националната телевизия, която стартира от 8-ми септември БНТ, съобщиха от телевизията. Планирани са нови слотове за филми и сериали. Част от предаванията са обновени, а други ще се показват в по-удобно за зрителите време.

От есента стартират два изцяло нови формата - „Последният печели“, забавно-познавателно семейно куиз шоу, което ще се излъчва от понеделник до петък от 19:00 до 20:00 часа с водещ Орлин Горанов, и уикенд развлекателната продукция „Събота вечер с Митко Павлов“ от 21:00 часа.

Регионалните новини в България са сред важната и ценна информация за гражданите в цялата страна, посочват от телевизията. Ето защо в ефира на БНТ 1 всеки делничен ден от 17:00 ч., в предаването „България на живо“, ще се показват акценти от програмата на локалните телевизионни центрове в Русе, Варна, Пловдив и Благоевград.

„Светът и ние“ е новото предаване на БНТ за информация, коментар и анализ на международната политика. Ще се излъчва всеки делничен ден от 16:40 до 17:00 часа по БНТ 1. В предаването ще говорят на живо изявени професионалисти, политици, анализатори и журналисти от България и цял свят. Евгения Атанасова-Тенева и Йоана Левиева-Сойър ще са лицата на „Светът и ние“.

Български и световни звезди от различни сфери на живота ще споделят преживяванията, опита си и своите постижения в „БНТ представя“ - всяка събота от 17:30 до 18:30 часа.

Две от музикалните предавания от ефира на БНТ 2 преминават в програмната схема на БНТ 1 и това са „Музика, музика“ с водещи VenZy и Ева Пармакова. Всяка неделя водещите ще представят световни и локални музикалните новини от 13:30 до 14:00. Също в неделя, но в късния слот от 23:15 до 00:15 ч., в предаването „БГ версия“ най-обичаните български изпълнители ще изненадват зрителите със своите хитове в нови акустични и неочаквани версии.

Новата програмна схема е разработена на база проучвания и анализ на предпочитанията на лоялната аудитория на БНТ. Заимстван е и опитът в програмирането на обществените телевизии в някои от най-големите пазари в Европа. От есента обществената телевизия ще предложи актуално съдържание, по-добро позициониране на предаванията и нови актуални формати.

В програмната схема на БНТ1 остава предаването за религия "Вяра и общество". Преди лятната пауза генералният директор на обществената телевизия Емил Кошлуков проведе истинска кампания срещу друг дългогодишния водещ на рубриката Горан Благоев. Тя започна, след като в началото на юни предаването излъчи материал на тема "Как държавата обгрижва БПЦ след пандемията". Впоследствие шефът на БНТ отиде на среща в СЕМ, за да обяви, че Благоев постоянно нарушавал рамката, по която БНТ трябва да отразява Българската православна църква, и че в броя на 6 юни Благоев отишъл още по-далеч, като злепоставил и премиера Бойко Борисов. СЕМ обаче взе страната на Благоев, след като председателят Бетина Жотева подчерта, че във въпросното предаване се вижда позиция на журналист и не вижда обиди към вярата и чувствата на християните в България. Един от хората, на които протестиращите искат оставката заедно с тази на премиера и на главния прокурор Иван Гешев, е именно на Кошлуков. 

Нови слотове

В делничните дни БНТ 1 оформя три часови пояса, посветени на сериали. От понеделник до петък от 14:00 до 14:45 ч. ще се излъчва семеен филм, последван от детски блок, а от 22:00 ч. ще започва късен сериал. Подбрани са хитови заглавия, като от 17.09.2020 г. ще започне набралият световна популярност „Бригада“. Всяка събота от 14:00 до 15:30 ч. ще се излъчва романтичен филм, а в неделя от 14:00 до 16:30 ч. ще е времето, посветено на детски, семейни, приключенски и документални филми.

Промени ще има в часовете на излъчване на някои предавания. Точно в 6:00 ч. сутрешният блок „Денят започва“ ще буди зрителите на БНТ в делниците. Предаванията „100% будни“ и „Култура.бг“ ще сменят местата си в новата програмна схема. От новия сезон веднага след новините в 9:00 ч. ще започва предиобедното лайфстайл предаване „100% Будни“ с водещи Мария Андонова и Стефан А. Щерев, а в 11:00 ч. програмата ще продължи с най-интересното от света на културата, киното и театъра и „Култура.бг“ с водещите Анна Ангелова, Александра Гюзелева и Димитър Стоянович.

Новините на турски език ще се излъчват всеки делничен ден от 12:30, веднага след обедната емисия „По света и у нас“. Кулинарното шоу „Бързо, лесно, вкусно“ от есента ще е с начален час 16:00 с водещ Ути Бъчваров. След него зрителите ще видят „Малки истории“, където ще се търсят конкретни решения за хората в неравностойно положение, с водещ Ирен Леви. Форумът за литература „Библиотеката“ ще се излъчва в понеделник от 23:30 ч., а предаването „Питай БНТ“ с Мира Добрева е преобразено и зрителите ще могат да получават отговори на въпросите си всеки четвъртък от 21:00 ч.

Още по темата