Quantcast
Минеков иска от СЕМ да накаже БНТ за отказано право на отговор | СЕГА
facebook
twitter

Медии

Минеков иска от СЕМ да накаже БНТ за отказано право на отговор

8 128
 Илияна Кирилова
Проф. Велислав Минеков

Министър Велислав Минеков е сезирал вчера СЕМ за това, че е бил възпрепятстван да упражни правото си на отговор по БНТ за обидни квалификации по негов адрес от генералния директор на телевизията Емил Кошлуков. Той припомня, че на 8 юни, в предаването "Още от деня" Кошлуков е разпространил "неверни данни и твърдения, както и обидни квалификации", като "същият подход беше приложен и към моето семейство и професионален път".

Проф. Минеков прилага писмото, което е изпратил още на следващия ден до БНТ с искане на право на отговор, съгласно чл.18 от Закона за телевизията и радиото. 

Но "при участието ми на 10 юни в "Още от деня" не ми беше предоставено право на отговор, а ми бяха поставени условия кога и как това трябва да се случи, като монгократно ми бе заявено от водещата (б.р. - Надя Обретенова), че ще получа това право, ако първо отговоря на нейните въпроси и коментирам видеосюжети, несъотносими към моето право на отговор", пише Минеков до СЕМ. 

Министър Минеков настоява СЕМ да реши казуса, което означава да бъде наложено наказание на БНТ за неспазване на закона за радиото и телевизията.

 

Още

Петима са кандидатите за генерален директор на БНР

16.09.2021

527
Радина Червенова се завръща на екран, но в bTV

27.08.2021

9699
Прокуратурата сезира Минеков и Фандъкова за конкурса за банята в Овча купел

02.09.2021

304