Медия без
политическа реклама

Кошлуков свали Петър Стоянович от екран

Според коментатора в сутрешния блок на Георги Любенов причините са идеологически, маскирани като "защита на приличието и добрия тон"

21 Дек. 2023
Снимка: Архив
Петър Стоянович бе коментатор в съботния сутрешен блок на БНТ.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков е свалил от екран Петър Стоянович, който е коментатор в съботния сутрешен блок по БНТ1 "Денят започва" с Георги Любенов. Съобщението направи самият Стоянович във Фейсбук. "С голямо и искрено прискърбие известявам любимата си публика от ефира на БНТ, че по идеологически причини, маскирани като „защита на приличието и добрия тон“, бях свален от екран лично от генералния директор. Споделям като историк, че е странно в модерното време да ставаме свидетели на практики от минали времена, но явно има хора, които могат само друго да правят с ножа, а не хляб да режат. На нацията и нейните управляващи оставям за размисъл какви хора ги представляват по високите етажи, примерно на десетия (директорския етаж на БНТ - б.р.)? А на любителите на китайски мъдрости предлагам да приседнем край реката – след първия свален паметник водите й скоро ще отнесат и следващия. Не унивайте и до нови срещи", написа Стоянович в социалната мрежа. 

"Сега" потърси БНТ за коментар на причините за свалянето на Стоянович. 

През март т.г. Кошлуков заяви на среща в Съвета за електронни медии, че предвижда "сериозни промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович, ако изобщо остане в предаването на Георги Любенов". "Професорът сутрин рано не внимава много с езика си", заяви шефът на БНТ. Изказването дойде след запитване от члена на СЕМ Габриела Наплатанова, която заяви, че в съвета имало сигнали относно начина на изразяване на постоянния гост на Георги Любенов. 

Още по темата