Медия без
политическа реклама

Амстердам започна кампания срещу млади британски туристи

29 Март 2023
"Може да дойдат за тревата, но остават заради Ван Гог", каза пред Би Би Си Йоахим Хелмс, собственик на кафене "Грийнхаус".
Pixabay
"Може да дойдат за тревата, но остават заради Ван Гог", каза пред Би Би Си Йоахим Хелмс, собственик на кафене "Грийнхаус".

Амстердам предупреждава буйните млади британски туристи, идващи за секс и наркотици в града да "стоят настрана", предава БГНЕС.

Градският съвет на нидерландския град провежда дигитална кампания, насочена към мъжете от Обединеното кралство на възраст между 18 и 35 години.Инициативата е част от усилията за изчистване на лошата репутация на Амстердам като столица на най-либералните партита в Европа.

Брутално откровени и нецензурирани, видеоклиповете показват млади мъже, които се спъват на улицата, оковани са с белезници от полицията, снемат им се пръстови отпечатъци и им се правят снимки. Посланието е безкомпромисно - дългият уикенд в Амстердам може да създаде горчиви спомени, а жадуваното бягство от света в известната европейска столица на партитата може да доведе до неизбежни присъди.

Британците могат да намерят двупосочни полети до Амстердам за 57 евро.Базираните в Обединеното кралство туристически агенции предлагат и ергенски уикенди в Амстердам, включително круизи с лодка по каналите с неограничено количество алкохол, вечери "пържола и стриптийз" и обиколки на кръчми в квартала на червените фенери.

От години местните хора се оплакват от пияни британци, които уринират на обществени места, повръщат в каналите, събличат се и участват в пиянски свади.

Това не е ново явление. Преди почти десетилетие тогавашният кмет на Амстердам покани лондонския си колега Борис Джонсън, който беше определил града като "мръсен", да види сам какво правят британците там.

Критиците твърдят, че целенасочените негативни рекламни кампании са дискриминационни и се основават на несправедливи стереотипи.

В Нидерландия в специални кафенета е разрешено да се продава канабис, стига да спазват определени строги условия, като например да не сервират алкохолни напитки и да не се обслужват непълнолетни.

"Може да дойдат за тревата, но остават заради Ван Гог", каза пред Би Би Си Йоахим Хелмс, собственик на кафене "Грийнхаус". Той кимва с глава към жена на около 60 години и посочи, че клиентите му са от всички социални и икономически слоеве на обществото, като заяви, че опитите да се изключат някои от тях въз основа на възрастта и пола им нарушават принципите на свобода, толерантност и равенство, с които Амстердам се гордее.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Амстердам, туризъм