facebook
twitter

Чужбина

Унгария се обяви в защита на християнството и семейството

440
ЕПА/БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви нови мерки за защита на християнството в страната и финансови облекчения за семействата, предадоха агенциите. Мерките, които са част от усилията на правителството за подсилване на раждаемостта, като в същото време то следва твърда политика срещу имиграцията, включват разширяване на програма за субсидирани заеми за семейства с поне две деца за покупка на използвани жилища, субсидии за покупка на автомобил и пожизнено освобождаване на жени, които отглеждат поне четири деца, от данък върху личните доходи. "Това е отговорът за унгарците, не имиграцията", каза Орбан в годишното си обръщение за състоянието на държавата. Той заяви, че унгарското правителство ще се стреми да поддържа икономическия растеж два процента над средното ниво в ЕС в идните години въпреки очакваното забавяне в световната икономика.

По време на речта му няколко стотици протестиращи се събраха пред президентския дворец, а други демонстранти блокираха близкия мост над Дунав. Въпреки продължаващите вече няколко месеца протести управляващата партия "Фидес" продължава да води пред съперниците си, сочат последните социологически проучвания.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Приближени на Орбан създадоха в Лондон информационна агенция в негова подкрепа

09.04.2019

770
Виктор Орбан отново нападна ключови политици от ЕНП

06.04.2019

781 10
Изключването на Орбан, което не се състоя

Коментари

Paco Pacov

Залага се на религия по време на европейси избори :) Ако мине :)

https://iconomicabg.blogspot.com

SvSophia
снимка на SvSophia

разширяване на програма за субсидирани заеми за семейства с поне две деца за покупка на използвани жилища, субсидии за покупка на автомобил и пожизнено освобождаване на жени, които отглеждат поне четири деца, от данък върху личните доходи.

Залага се на религия по време на европейски избори

 

Тцъ, тцъ, тцъ, до кви вреди и щети води  търкането на онез лотарийни търкаленца 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×