facebook
twitter

Чужбина

Унгария се обяви в защита на християнството и семейството

436
ЕПА/БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви нови мерки за защита на християнството в страната и финансови облекчения за семействата, предадоха агенциите. Мерките, които са част от усилията на правителството за подсилване на раждаемостта, като в същото време то следва твърда политика срещу имиграцията, включват разширяване на програма за субсидирани заеми за семейства с поне две деца за покупка на използвани жилища, субсидии за покупка на автомобил и пожизнено освобождаване на жени, които отглеждат поне четири деца, от данък върху личните доходи. "Това е отговорът за унгарците, не имиграцията", каза Орбан в годишното си обръщение за състоянието на държавата. Той заяви, че унгарското правителство ще се стреми да поддържа икономическия растеж два процента над средното ниво в ЕС в идните години въпреки очакваното забавяне в световната икономика.

По време на речта му няколко стотици протестиращи се събраха пред президентския дворец, а други демонстранти блокираха близкия мост над Дунав. Въпреки продължаващите вече няколко месеца протести управляващата партия "Фидес" продължава да води пред съперниците си, сочат последните социологически проучвания.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вече е очевадно - Европейската народна партия руши ЕС

21.02.2019

Аделина Марини

4678 79
Орбан измисли успешна схема за печелене на избори

14.02.2019

OCCRP

1133 3
10 000 протестираха срещу Виктор Орбан

18.12.2018

78

Коментари

Paco Pacov

Залага се на религия по време на европейси избори :) Ако мине :)

https://iconomicabg.blogspot.com

SvSophia
снимка на SvSophia

разширяване на програма за субсидирани заеми за семейства с поне две деца за покупка на използвани жилища, субсидии за покупка на автомобил и пожизнено освобождаване на жени, които отглеждат поне четири деца, от данък върху личните доходи.

Залага се на религия по време на европейски избори

 

Тцъ, тцъ, тцъ, до кви вреди и щети води  търкането на онез лотарийни търкаленца 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×