facebook
twitter

Чужбина

Унгария се обяви в защита на християнството и семейството

449
ЕПА/БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви нови мерки за защита на християнството в страната и финансови облекчения за семействата, предадоха агенциите. Мерките, които са част от усилията на правителството за подсилване на раждаемостта, като в същото време то следва твърда политика срещу имиграцията, включват разширяване на програма за субсидирани заеми за семейства с поне две деца за покупка на използвани жилища, субсидии за покупка на автомобил и пожизнено освобождаване на жени, които отглеждат поне четири деца, от данък върху личните доходи. "Това е отговорът за унгарците, не имиграцията", каза Орбан в годишното си обръщение за състоянието на държавата. Той заяви, че унгарското правителство ще се стреми да поддържа икономическия растеж два процента над средното ниво в ЕС в идните години въпреки очакваното забавяне в световната икономика.

По време на речта му няколко стотици протестиращи се събраха пред президентския дворец, а други демонстранти блокираха близкия мост над Дунав. Въпреки продължаващите вече няколко месеца протести управляващата партия "Фидес" продължава да води пред съперниците си, сочат последните социологически проучвания.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кралица Елизабет ІІ обяви Брекзит за приоритет №1 на кабинета

15.10.2019

367
Жан-Клод Юнкер: Виктор Орбан не е европейски лидер

13.09.2019

910 18
Икономиката на Орбан - челен опит от комунистите и нацистите

15.08.2019

АДЕЛИНА МАРИНИ

1977 7

Коментари

Paco Pacov

Залага се на религия по време на европейси избори :) Ако мине :)

https://iconomicabg.blogspot.com

SvSophia
снимка на SvSophia

разширяване на програма за субсидирани заеми за семейства с поне две деца за покупка на използвани жилища, субсидии за покупка на автомобил и пожизнено освобождаване на жени, които отглеждат поне четири деца, от данък върху личните доходи.

Залага се на религия по време на европейски избори

 

Тцъ, тцъ, тцъ, до кви вреди и щети води  търкането на онез лотарийни търкаленца 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×