facebook
twitter

Чужбина

Туск: Джонсън да не обвинява ЕС за провала си

447
 ЕПА/БГНЕС
Съветникът по европейските въпроси на британския премиер Дейвид Фрост (вляво) е в Брюксел за технически преговори за евентуално споразумение за оттегляне.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск обвини във вторник британския премиер Борис Джонсън, че се опитва да прехвърли вината за провала на преговорите за Брекзит. "Това, което е заложено, не е спечелването на някаква глупава игра на обвинения", написа Туск в Туитър, адресирано директно до британския лидер. "На риск е изложено бъдещето на Европа и Обединеното кралство, както и сигурността и интересите на нашия народ. Не искате сделка, не искате разширение, не искате анулиране, quo vadis“, написа Туск, използвайки латинската фраза за „накъде отиваш“. Туск реагира по този начин, след като „Даунинг Стрийт“ заяви, че германският канцлер Ангела Меркел е предупредила Джонсън, че сделката сега е "твърде невероятна". Съветникът по европейските въпроси на британския премиер Дейвид Фрост е в Брюксел за технически преговори за евентуално споразумение за оттегляне, което ще бъде представено на лидерите на ЕС на срещата на върха в Брюксел на следващата седмица.

Във вторник Великобритания преразгледа тарифния режим, който ще влезе в сила, ако страната напусне Европейския съюз без сделка, като направи 88% от стойността на общия внос да отговаря на условията за необмитяване, съобщиха британски медии. Стремейки се да балансира необходимостта от намаляване на потребителските цени, без да унищожава местните производители, Великобритания също така заяви, че при нов "изключителен процес на преразглеждане" може да направи промени в митническия режим още от първия ден, ако това е необходимо.

 

 

Все още няма коментари

Още

С котка срещу стените помежду ни
Скандален съветник на Борис Джонсън подаде оставка

18.02.2020

1714 9
Българските кандидати за английски университети са намалели с 10%

Влез или се регистрирай за да коментираш