Медия без
политическа реклама

Тръмп очаква да бъде арестуван

Експрезидентът призова поддръжниците си да се готвят за протести

18 Март 2023Обновена
Доналд Тръмп
ЕПА/БГНЕС
Доналд Тръмп

Бившият американски президент Доналд Тръмп, който е обект на разследване в страната си, обяви, че очаква да бъде арестуван във вторник.

Притесненията си Тръмп сподели в социалната мрежа Truth Social, която беше основана от самия него. Той твърди, че решението за ареста му е взето от прокуратурата в Манхатън, която определи като „корумпирана и политизирана“.

Експрезидентът не уточнява за какво очаква да бъде арестуван. Само твърди, че обвиненията се базират на "стари и напълно опровергани измислици". И завършва поста си в мрежата с апела: "Протестирайте, нека да се върнем нацията!"

Юридическият екип на Тръмп отдавна се подготвя за възможността той да бъде обвинен. Бившият президент е разследван за незаконни дарения за кампанията му, нерегламентирана намеса в изборите, както и за това, че е държал секретни документи в дома си, след като напуска Белия дом. А прокуратурата в Манхатън, която той визира в поста си, проучва твърденията, че Тръмп е платил на порнозвезда пари, за да си осигури мълчанието й за връзката им.

ОЦЕНКА

Прокуратурата на Ню Йорк злоупотребява с правомощията си в опит да уреди политически сметки с Доналд Тръмп, коментира председателят на Камарата на представителите в Конгреса Кевин Маккарти.

„Това се случва отново, възмутителна злоупотреба от страна на радикализиран окръжен прокурор, който пуска опасни престъпници на свобода в опит да уреди политически сметки с (бившия) президент Тръмп“, написа Маккарти в Туитър, цитиран от БГНЕС. Като Тръмп, той е републиканец.

Маккарти обяви, че ще поиска разследване дали публични средства се използват за политически мотивирано преследване.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Доналд Тръмп