Quantcast

Медия без
политическа реклама

Сърбия се сдоби със своя криптовалута

07 Юли 2021
Pixabay

Сърбия се сдоби със своя криптовалута, съобщава сръбската медия ''Екапия'', предава БГНЕС.

Владимир Павичевич, брокер и магистър по икономика от Ягодина, е емитент на дигиталната валута "Лазар", която е вързана за динара, с обменен курс 1 DVL = 0,0001 динара, пише "Екапия". Той обяви първоначално предложение за закупуване на тази цифрова валута въз основа на предварителен абонамент. Емисията е 7 700 000 000 отделни единици DVL, а общата стойност на емисиите DVL е 7 700 000 динара (65 254 евро).

Както е посочено на уебсайта на цифровата валута "Лазар", тя ще бъде предложена за продажба чрез реклами в печатни и електронни медии в количество, което е в по-малък обем от общия размер на цифровата валута.

Издателят също така заявява, че за да се разшири търсенето на DVL, до 2 500 000 000 единици от тази валута ще бъдат предоставени безплатно на нови потребители на DVL, т.нар. "Извор на Лазар".

Както е посочено в текста на съобщението, регистрацията на инвеститорите, които се интересуват от закупуване на DVL, се извършва до 14 юли 2021 г. Емитентът се задължава да отвори на инвеститорите дигитален портфейл.

Отбелязва се също така, че така наречената ''вторична търговия'' с цифрови активи ще бъде възможна, когато бъдат създадени доставчици на услуги, свързани с дигитални средства. 

Ключови думи:

Сърбия, криптовалута

Още по темата