facebook
twitter

Чужбина

Щети за над 100 млн. евро нанесли демонстрантите в Каталуния

172
 ЕПА/БГНЕС
Испанският премиер Педро Санчес, който вчера беше на визита в Барселона, посети полицаи, пострадали по време на прерасналите в размирици сепаратистки протести.

Щети за над 100 млн. евро са нанесли сепаратистките демонстранти в испанската област Каталуния, писаха местните медии. Само в Барселона пораженията са за поне 1.5 млн. евро, като най-тежки вреди понасят туризмът и транспортът. Протестите срещу присъдите на каталунските лидери, направили опит да обявят независимост на областта преди две години, продължават вече седмица и прераснаха в размирици. Арестувани са 194 души. Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка заяви, че 288 полицаи са ранени при сблъсъците, нанесени са щети на 267 автомобила на органите на реда. 

Испанският премиер Педро Санчес вчера беше в Каталуния, за да посети ранени при сблъсъците полицаи. Той нямаше планирана среща с местния лидер Ким Тора, но му изпрати писмо, с което напомни, че трябва да изпълнява обществените си задължения - да осъди насилието, да защити представителите на реда и да предприеме мерки, за да не се стига до граждански бунтове. 

Все още няма коментари

Още

Протестите в САЩ набират нова сила

03.06.2020

Обновена

7095 96
Протестите са благоприятна среда за COVID-19
Музикалната индустрия ще замлъкне заради убийството на Флойд

01.06.2020

528 2

Влез или се регистрирай за да коментираш

×