Quantcast
Северна Корея: "Коронавирус се пренася с пясъчна буря от Китай" | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Северна Корея: "Коронавирус се пренася с пясъчна буря от Китай"

872
 ЕПА/БГНЕС

Пресслужбата на външното министерство на Северна Корея уведоми посолствата и представителствата на международни организации в Пхенян за наближаването на идваща от Китай пясъчна буря, предаде РИА Новости. Според съобщението, публикувано от руското посолство в севернокорейската столица, заедно с праховите частици в страната може да бъде внесен и коронавирус. 

"Пресслужбата на външно министерство на КНДР информира нашето посолство и други дипломатически мисии, акредитирани тук, както и представители на международни организации, че поради очакваното наближаване на пясъчна буря от Китай, е добре всички да си останат у дома до края на днешния ден при плътно затворени врати и прозорци“, се казва в съобщението на руското посолство, публикувано във Фейсбук. "Както ни беше обяснено, тези мерки се дължат на факта, че заедно с праховите частици в републиката може да бъде внесен и нов тип коронавирус“, добавят от посолството.

Преди две седмици на празничния парад в чест на 75-годишнината от основаването на Корейската работническа партия, на който не бяха допуснати никакви чуждестранни медии,  лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун благодари на севернокорейците за това, че в страната няма нито един болен от коронавирус. Епидемията, която започна в Китай, накара Северна Корея да затвори границите си в края на януари. Бяха спрени всички полети и влакове от Китай и Русия, а пристигането от чужбина беше забранено.

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

65 с COVID-19 починаха, 815 оздравяха

30.11.2020

Обновена

2588 20
30 НОЕМВРИ

30.11.2020

96
Строгите мерки свалиха с 30% COVID инфекциите в Англия 

30.11.2020

Обновена

745 4

Коментари

ловkия

 Епидемията, която започна в Китай, накара Северна Корея да затвори границите си в края на януари. Бяха спрени всички полети и влакове от Китай и Русия, а пристигането от чужбина беше забранено.

А, това със сигурност не се е отразило благотворно на търговските отношения на трите страни, които и без това не са особено развити.

Тъпнята за вируса, който западните ветрове ще довеят от Китай е интересна само с това, че е разпространена сред дипломатическите среди, а не сред зомбираните местни, които биха повервали дори и че гнусната  Америка пръска с ковид кимчитата от сателити в околоземна орбита... 🚀

Boris65

Тия като нас - ние с хартиени самолети, те с пясъчни вируси...  Азиатци. 

kaily
снимка на kaily

що не, след като според авторитети вирусът може да стои по телефони и банкноти 20 и колко там дни...

Изобщо толкова неща се наговориха за тоя вирус, че пясъчната буря е песъчинка н пустинята

Влез или се регистрирай за да коментираш