facebook
twitter

Чужбина

Рим разгневи ЕС и САЩ заради китайски мегапроект

1679
ЕПА/БГНЕС
Италианският премиер Джузепе Конте и китайският президент Си Цзинпин са доволни от постигнатите в Рим договорки.

Италия разнгеви ЕС и САЩ, след като официално реши да се включи в китайския инфраструктурен мегапроект "Един пояс, един път", съобщиха информационните агенции. Официалните документи бяха подписани в Рим по време на визитата на китайския президент Си Цзинпин. Италия стана първата страна от Г-7, присъединила се към проекта. Правителството обяви, че това ще съживи икономиката на страната, която за трети път през последните 10 г. е в рецесия. Италиански фирми сключиха договори с китайски партньори за 2.5 млрд. евро, а според Ди Майо тези договори имат потенциал да донесат 20 млрд. евро.

ЕС и САЩ обаче са недоволни от решението на властта в Рим, тъй като то е взето на фона на опасенията за сигурността, свързани с развитието на телекомуникационната инфраструктура. Освен това Вашингтон е в търговска война с Пекин.

Си Цзинпин е на европейска обиколка, след Италия вчера той посети Монако и Франция. В Ница той ще се види с президента Еманюел Макрон и с германския канцлер Ангела Меркел утре.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

US производители на чипове също бойкотират Huawei

20.05.2019

4077 58
Тръмп: Ако Иран иска да се бие, това ще е официалният му край

20.05.2019

2055 47
САЩ изпращат войски в Персийския залив заради Иран

20.05.2019

428 2

Коментари

Bauleiter

Тъй, тъй. Докато еврогейците се карат, китаецът си действа. Наскоро гледах един документален филм по ARTE: "Светът на Кси Цзинпин" (eто линк в тубата на немски https://www.youtube.com/watch?v=ABbacXcp80). Горещо го препоръчвам на знаещите немски и френски. 10% от това, дето го показаха вътре да е верно, пиши я бегала Европата. И не заради всемразения Вова, ами зради ето този госпопдин, от статията... А зададения въпрос от водещата към събеседника си: "А да не би Тръмп да е с най-адекватна позиция спрямо Китай", е в светлината на упоменататa медия все едно Сорос да псува ма майка циганска...Та правете си изводите...И за да не ме обвините в русофилство само ще кажа, че в момента китайците изритват руснаците от Казахстан със страшна сила. Както и европейците от черна Африка.

 

 

Slava
снимка на Slava

"Видеоклипът не е налице"

Bauleiter

Напиши в търсачката на тубата Die Welt des Xi Jinping ..

Първото поред видео.

Памфуций
снимка на Памфуций

А за китайските фабрики с китайски работници в Италия показаха ли нещо? Два погледа:

https://www.newyorker.com/magazine/2018/04/16/the-...

https://www.scmp.com/news/world/europe/article/198...

Казуса
снимка на Казуса

Слушах едни контраобвинения на един италианец за това, че Германия прави под чаршафа с Китай това, в което обвинява Италия: мощна търговия, без задръжки и европейски ценности.

И нещо, което винаги го имам в ума: 80% от китайските стоки за Европа се разтоварват в Ротердам и Хамбург, защото само тези пристанища могат да обработват големите контейнери на презокеанските кораби с китайски стоки. А както знаем голямата търговия днес се прави по море.

И ако този италинец е прав за това, че Германия е единствената страна в ЕС, която има полижително търговско салдо с Китай, то искам да кажа, че в голямото европейско семейство ние сме от страната на булката. А даже при СССР го играхме брата на младоженеца тайно с балдъзата...

И сега като ни вземе другарят Макрон транспортния бизнес, а немецът - транзита на газ, съвсем ще ни премат в цивиизованото семейство на Европа.

Каквото и да ми говорят, знам, че става дума за една търговия. Защото, където минава търговският път и транспорта на стока, там е просперитетът. Примери бол... като почнеш от Финикия, минеш през Константинопол и Самарканд, през Венеция и Генуа, през Кадис и Ханзата, през Макао и Сингапур, та стигнеш до днешните Ротердам и Хамбург.

Думи думи

Глобализация по Пекински.

Италия като Първата дама на библейската средиземноморска цивилизация, вписана в Планът на Соломон, падна.

Франция подписа ли?

 

.„....  само ще кажа, че в момента китайците изритват руснаците от Казахстан със страшна сила. ..„.

Не още.

Там тепърва предстои интересното..

 Девятов. Казахстан, смена власти. Назарбаев. 20-03-2019

https://www.youtube.com/watch?v=jocYv0tAwi8

 

"..А да не би Тръмп да е с най-адекватна позиция спрямо Китай.."

„..Освен това Вашингтон е в търговска война с Пекин...„

 

И тази война ще свърши когато подпишат новият договор за икономическо и военно сътрудничество през май месец.

Освен ако не е подписан вече..

 

 

Памфуций
снимка на Памфуций

.„....  само ще кажа, че в момента китайците изритват руснаците от Казахстан със страшна сила. ..„.

Не още.

Там тепърва предстои интересното..

http://www.kp.kz/14143-kazakhstanskie-studenty-v-k...

Согласно официальным данным Министерства образования КНР за 2018 год, в Китае учатся 17600 наших студентов, в основном в городах Ханчжоу, Урумчи, Хайнань, Пекине и Шанхае. Это меньше чем в России, где учатся более 100 тысяч студентов из Казахстана, но гораздо больше, чем например, в Южной Корее, с 1600 казахстанцами. И эта цифра с каждым годом растет.

 

А тук четем за Китай , страната на разврата, която разваля казахската младеж:

https://www.nur.kz/1656198-paren-otkryto-rasskazal...

 

«В общежитиях нет никаких правил и ограничений: студент из Казахстана сам знает, в какое время ему прийти и уйти. А вот студентам из Китая запрещено возвращаться в общежитие позже 11 ночи», – продолжил молодой человек.

В ходе интервью наш соотечественник рассказал про особенную работу, предоставляемую иностранным студентам в Китае.

«В Китае иностранным студентам в ночные клубы вход свободный. Не только вход, но и спиртные напитки разливаются бесплатно. Достаточно того, что ты казах. 

Так же в ночных клубах платят деньги просто за то, что ты танцуешь среди остальных. Приходишь, танцуешь, забираешь оговоренную сумму, и все», – делится студент второго курса китайского вуза.

Молодой человек очень переживает за людей, которые поступили на учебу из глубинок Казахстана. Потому что, оказавшись предоставленными самим себе, они совершают много ошибок.

«Приехавшая учиться казахстанская молодежь очень много времени проводит в ночных клубах. В состоянии алкогольного опьянения приходят в общежитие. Ведут себя так, потому что родители очень далеко и думают, что никто, ничего не узнает», – заключил студент.

маодънпин

 

Италиански фирми сключиха договори с китайски партньори за 2.5 млрд. евро, а според Ди Майо тези договори имат потенциал да донесат 20 млрд. евро.

 

А ние кога?

 

А вие не се обаждайте и слушкайте.............

Mrx

 Абе и аз искам наш премиер да разгневи САЩ и ЕС, по същата причина. 

Влез или се регистрирай за да коментираш

×