Quantcast
Председателят на ЕК се снима пред опакованата Триумфална арка | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Председателят на ЕК се снима пред опакованата Триумфална арка

Урсула фон дер Лайен бе на концерта Global Citizen Live в Париж и обеща ваксини и помощ от ЕС за по-бедните държави
780
 Туитър

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посети опакованата по проект на покойните Кристо Явашев и съпругата му Жан-Клод парижка Триумфална арка. Германката публикува своя снимка пред монумента и написа:

"Щастлива съм, че успях да видя творчеството на Кристо и Жан-Клод на Триумфалната арка по време на моето посещение в Париж".

Фон дер Лайен бе във френската столица за снощния благотворителния концерт Global Citizen Live (на едноименната неправителствена организация, набираща средства за борбата с бедността по света), който бе на Марсово поле. Там имаше повече от 20 000 души, за да гледат на живо звезди като Елтън Джон, Ед Шийран, Black Eyed Peas, Christine and the Queens, Måneskin и др.

Същевременно, като друга част от концерта срещу бедността, в Ню Йорк пяха Дженифър Лопес, "Колдплей" и Lizzo, а сред гостите в Сентръл парк бяха принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Сър Елтън Джон, който скоро ще се подложи на операция за смяна на тазобедрена става и затова отложи световното си турне, призова "никой да не стои встрани" по време на световната здравна криза, като призова за "справедлив достъп до ваксини" навсякъде по света. 

Урсула фон дер Лайен пък се появи на сцената в Париж и обяви, че Европейската комисия ще дари 500 млн. дози ваксини на слаборазвити икономически държави. Тя добави, че Европейския съюз ще отдели също така 140 млн. евро за решаване на глобалната криза с глада и други 25 млн. евро за образование за всички по света. 

Още

Триумфалната арка би Райхстага с 6 на 5 милиона 

16.11.2021

277
Френски ветеран е първият съперник на Григор Димитров в Париж

30.10.2021

1521
Кристо сбъдва мечти и след смъртта