Медия без
политическа реклама

Писмо с отрязан пръст за Макрон пристигна в Елисейския дворец

14 Юли 2023
ЕПА/БГНЕС

Във Франция е започнало разследване по подозрение в заплаха за извършване на престъпление или правонарушение срещу длъжностно лице, след като в писмо, адресирано до президента Еманюел Макрон и получено в неговата резиденция в Елисейския дворец, е била открита фаланга от пръст, предаде Франс прес. Агенцията се позовава на източници от полицията и прокуратурата.

Според източник, близък до случая, пръстът принадлежи на автора на писмото, който се е подписал. Смята се, че той страда от психични проблеми. Разследването е започнало в понеделник, но засега няма отговор от Елисейския дворец.

Според сп. "Вальор Актюел", което разгласи историята, мрачното откритие е направено от служители на френското президентство, които са сигнализирали полицията.

Всеки ден до президента Макрон се изпращат между 1000 и 1500 писма и имейли. Те се четат и сканират от екип от 70 служители, чиито офиси не се намират в Елисейския дворец. Самият държавен глава следи отблизо тази кореспонденция, която се разглежда като извадка от общественото мнение, и понякога отговаря лично на някои от съобщенията.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

Еманюел Макрон, Франция