Медия без
политическа реклама

Пакистан спря мобилните телефони в деня на изборите

08 Февр. 2024
ЕПА/БГНЕС
Гласоподавател в Пешавар, Пакистан.

Пакистан спря днес мобилните телефонни услуги в цялата страна заради провежданите парламентарни избори, каза вътрешното министерство, цитирайки необходимостта от "поддържане на закона и реда", предава БГНЕС.

''Беше решено временно да се спре мобилната услуга в цялата страна'', каза говорител на министерството в изявление. Говорителят каза, че "ценни животи са били загубени" при последните атаки на бойци в Пакистан и "мерките за сигурност са от съществено значение за поддържане на законността и реда и за справяне с потенциални заплахи".

Журналистите на АФП в столицата Исламабад нямаха достъп до мобилни интернет услуги, тъй като избирателните секции бяха отворени в 8:00 сутринта, докато имаше съобщения за лош достъп в южния град Карачи. Най-малко 28 души бяха убити при двойни бомбени експлозии пред офисите на кандидатите в Югозападен Пакистан в сряда при атаки, поети от групировката "Ислямска държава". 

АФП съобщава, че в северозападния град Дера Исмаил Хан въоръжени са задействали бомба и след това са открили огън по полицейски ван, убивайки петима полицаи и ранявайки други двама, каза служител на местната полиция. Полицаите са били назначени за охрана по време на изборите.

Никой не е поел отговорност за атаката, но районът е бивша крепост на пакистанските талибани, които често насочват атаките си към полицейските сили.

 

Ключови думи:

Пакистан, избори

Още по темата