Медия без
политическа реклама

Пакистан отвърна на удара на Индия

28 Февр. 2019
Жителите на села в района около ислямисткия лагер, атакуван от индийската авиация завчера, бяха евакуирани във временен център в Хатиан Бала, Азад, Кашмир.
ЕПА/БГНЕС
Жителите на села в района около ислямисткия лагер, атакуван от индийската авиация завчера, бяха евакуирани във временен център в Хатиан Бала, Азад, Кашмир.

Напрежението между ядрените сили Индия и Пакистан ескалира вчера, след като завчера авиацията на Ню Делхи атакува терористичен лагер на пакистанска територия в Кашмир. Вчера Пакистан съобщи, че е свалил два военни индийски самолета. В съобщение на говорителя на индийското външно министерство, изпратено до "Сега" от индийското посолство в София, се посочва, че при опит на пакистанските военновъздушни сили да атакуват индийска военна база вчера сутринта един пакистански самолет е бил свален и е паднал на пакистанска територия. Индийски МиГ 21 също е бил свален, като пилотът му не е открит. Пакистан твърди, че е пленил двама индийски пилоти.

Заради опасната ситуация международните полети, които преминават в близост до индийско-пакистанската граница, се отклоняват далеч от района. 

Пакистанският премиер Имран Хан заяви, че страната му трябва да "седне и разговаря" с Индия за разрешаване на кризата. Той подчерта, че войната не е от полза за нито една от страните и че се надява, че разумът ще надделее.  

 

"Индия не желае ескалация с Пакистан и ще продължи да действа отговорно и сдържано", обяви индийската външна министърка Сушма Сварадж.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата