facebook
twitter

Чужбина

Напуска шефът на кабинета на Тръмп

276
www.cnn.com
Джон Кели

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че до края на годината поста си ще напусне шефът на кабинета му Джон Кели. Така президентът потвърди информация, разпространявана през последните няколко дни от водещи американски медии. Причина е нарасналото напрежение между Кели и президента през последните седмици, съобщи Си Ен Ен. Въпреки че през лятото държавният глава помоли Кели да остане на поста си през следващите 2 г., през последните дни отношенията им са достигнали критична точка и двамата вече не си говорят. Все още не е ясно кой ще замени о.з. ген. Кели, сред евентуалните кандидати е Ник Айърс, началник на кабинета на вицепрезидента Майкъл Пенс.

Джон Кели получи поста на началник-кабинет, след като той беше овакантен от Рейнс Прибъс миналото лято. По време на службата си Кели въведе множество промени, включително ограничаване на достъпа до Овалния кабинет, забрана на някои външни лица да телефонират до Белия дом и като цяло контролираше изкъсо персонала в администрацията на президента.

Тръмп обяви в петък намерението си да номинира за главен прокурор и министър на правосъдието Уилям Бар, който заемаше поста при покойния вече 41-ви президент на САЩ Джордж Буш. Хедър Науърт, говорител на Държавния департамент и бивша водеща във "Фокс нюз", ще заеме мястото на Ники Хейли като посланик на САЩ в ООН.

 

Ключови думи:

Тръмп, назначения
Все още няма коментари

Още

Китай одобри 5 търговски марки на Иванка Тръмп преди преговорите със САЩ

22.01.2019

272 7
Демократите пак порязаха Тръмп за стената с Мексико

21.01.2019

352 2
Тома Томов: Американците искат да изгонят руснаците от Балканите окончателно

20.01.2019

10357 136

Влез или се регистрирай за да коментираш