facebook
twitter

Чужбина

Напуска шефът на кабинета на Тръмп

277
www.cnn.com
Джон Кели

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че до края на годината поста си ще напусне шефът на кабинета му Джон Кели. Така президентът потвърди информация, разпространявана през последните няколко дни от водещи американски медии. Причина е нарасналото напрежение между Кели и президента през последните седмици, съобщи Си Ен Ен. Въпреки че през лятото държавният глава помоли Кели да остане на поста си през следващите 2 г., през последните дни отношенията им са достигнали критична точка и двамата вече не си говорят. Все още не е ясно кой ще замени о.з. ген. Кели, сред евентуалните кандидати е Ник Айърс, началник на кабинета на вицепрезидента Майкъл Пенс.

Джон Кели получи поста на началник-кабинет, след като той беше овакантен от Рейнс Прибъс миналото лято. По време на службата си Кели въведе множество промени, включително ограничаване на достъпа до Овалния кабинет, забрана на някои външни лица да телефонират до Белия дом и като цяло контролираше изкъсо персонала в администрацията на президента.

Тръмп обяви в петък намерението си да номинира за главен прокурор и министър на правосъдието Уилям Бар, който заемаше поста при покойния вече 41-ви президент на САЩ Джордж Буш. Хедър Науърт, говорител на Държавния департамент и бивша водеща във "Фокс нюз", ще заеме мястото на Ники Хейли като посланик на САЩ в ООН.

 

Ключови думи:

Тръмп, назначения
Все още няма коментари

Още

Меркел увеличава спешно парите за армията

22.07.2019

85
Конгресът отхвърли предложение за отстраняване на Тръмп от власт

19.07.2019

222
Тръмп обвини Обама, че принудил Анкара да купи руски ракети

18.07.2019

625

Влез или се регистрирай за да коментираш

×