facebook
twitter

Чужбина

Москва предупреди за нова Карибска криза

1782
 https://russian.rt.com
Министерството на отбраната на Русия ще приеме на въоръжение след проведените изпитания най-новата система за противовъздушна отбрана "Сосна".

Разполагането на американски ракети с наземно базиране край руските граници може да доведе до безизходица, сравнима с Карибската ракетна криза, предупреди  руският зам. външен министър Сергей Рябков, цитиран от агенциите. Русия яростно критикува американските планове за разполагане на ракетни системи в Източна Европа и изтеглянето на Вашингтон от Договора за ликвидиране на ракети със среден и малък обсег. Карибската криза избухна през 1962 г., когато Москва отговори на разполагането на американски ракети в Турция с изпращането на балистични ракети към Куба, което изправя света на ръба на ядрена война. Рябков изтъкна, че в руското МВнР смятат, че концепцията за ограничена ядрена война, за която в последно време говори администрацията на САЩ, е опасна практика.

Президентът на Русия Владимир Путин удължи контрасанкциите срещу ЕС до края на следващата година, съобщават руски медии. Миналата седмица Брюксел удължи с една година въведените през 2014 г. мерки срещу Москва заради анексирането на Крим и кризата в Източна Украйна.

6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

САЩ и талибаните договориха споразумение

21.02.2020

66 1
Руски войници са ранени в Идлиб и Москва обвинява Турция

20.02.2020

Обновена

10451 67
Русия обяви пълна забрана за влизането на китайци в страната

18.02.2020

1997 25

Коментари

дядо яга

ьми прави са си руснаците...я си представете какъв вой щеше да има, ако те си разположат ракетите по границата на Щатите с Мексико например...А плямпотенето ,че Нато не е САЩ е пълна глупост...

Седем с един...

Воя вече сме го чували! Беше преди почти 50 години и завърши безславно и за двете страни! Викаха, крякаха, налагаха блокади, пращаха подводници с ядрени торпеда, и на края и двете страни си дръпнаха ракетите - едните от Куба, другите от Турция...Е, блокадата на Куба продължи много години, докара кубинците до просешка тояга, но това не им попречи да са все още живи и здрави...Сега историята се повтаря, но играчите явно са късопаметни, има явна липса на реализъм  и това важи най-вече за онези зад океана. Просто забравят, че ядрените оръжия и носителите им са достигнали до такава степен на развитие, че сякаш не е от особено значение къде ще ги нацвъкат. А дано някой не полудее до такава степен, че да натисне червения бутон, щото нали...

Миряна Б.

Този път ще е източноевропейска криза. С четвърто действие в карибите. Много ще ми дойде за един живот. С помощта на Марина Цветаева в адрес на Германия, обръщам се към Америка:

О мания! О мумия Величия! Сгоришь, Америка! Безумие, Безумие Творишь!

Миряна Б.

Военнопрестъпници тъпчат Земята от полюс до полюс.  В средата жив индивид не остана. О, Сирия, слышь русский голос! Заглушит пакс Американа!

Миряна Б.

Кто правит жизнью на Земле? Господ или его создания? Не вижу разницу. Все блев вонючий от переядания. Не вижу разницу, 

надену ризницу. Поищу Данко и найду - пусть светит всем своим сердечком. У населения Америки, насколько знаю, сказок нет.

Они и в демонов не верят. У русских есть художник Врубель, демонолог, большой естет.

 

http://vrubel-lermontov.ru/i/illustration/angel_de... Лермонтов и

душата на Тамара в един ангел.

Nigel

Карибската криза избухна през 1962 г., когато Москва отговори на разполагането на американски ракети в Турция с изпращането на балистични ракети към Куба

 Като че ли за пръв път срещам описание на Карибската криза, формулирано по такъв начин. Обикновено се казва че кризата е избухнала когато СССР е разположил свои балистични ракети в Куба, а предисторията на събитието направо се пропуска.

Влез или се регистрирай за да коментираш