Quantcast

Медия без
политическа реклама

Лондон предлага да стане център за регулация на изкуствения интелект

Риши Сунак ще свика световна среща на високо равнище още тази година

08 Юни 2023
Pixabay
Лондон смята да се превърне в световен център за контрол на изкуствения интелект

Британският министър-председател Риши Сунак ще организира още тази година първата в света среща на високо равнище, на която основна тема да бъде изкуственият интелект. "Изкуственият интелект има невероятен потенциал да трансформира живота ни към по-добро. Трябва обаче да сме сигурни, че се развива и използва по безопасен и сигурен начин", каза Сунак във Вашингтон, където пристигна за среща с президента Джо Байдън.

"Неведнъж в историята сме изобретявали нови технологии, които да променят живота, и сме ги използвали за доброто на човечеството. Ето това трябва да направим отново", допълни премиерът на Великобритания, цитиран от АФП и БТА.

Миналия месец на срещата си в Япония страните от Г-7 също призоваха за действия по отношение на изкуствения интелект. Сунак настоява за бъдещ глобален регулатор на изкуствения интелект, който да бъде базиран в Лондон.

"Великобритания е в добра позиция да играе водеща роля. След САЩ вероятно ние сме водещата държава сред демоктаричните страни, що се отнася до изкуствения интелект. Имаме способността да въведем правилните регулации, за да защитим гражданите си", каза Сунак.

 

Ключови думи:

изкуствен интелект

Още по темата