Quantcast
Кралица Елизабет II остави принц Андрю без военни звания | СЕГА
facebook
twitter

Чужбина

Кралица Елизабет II остави принц Андрю без военни звания

Срещу него се води дело в САЩ за сексуално посегателство
1 938
 БГНЕС
Принц Андрю

Принц Андрю, вторият син на британската кралица Елизабет II, загуби званията и титлите си, тъй като е изправен пред граждански процес за сексуално посегателство в Съединените щати, потвърди Бъкингамският дворец в четвъртък, предава ''Политико''.

Американката Вирджиния Джуфре обвини британския принц в сексуално посегателство, когато е била на 17 г.  Джуфре е била жертва на сексуален трафик и малтретиране от Джефри Епщайн, милиардерът финансист, който се самоуби в затворническата си килия в Манхатън през август 2019 г. Според обвинението, Епщайн е изпратил Вирджиния на принц Андрю.

В изявление, публикувано в четвъртък, Бъкингамският дворец съобщи: ''С одобрението и съгласието на кралицата военните звания и кралските титли на херцога на Йорк са върнати на кралицата. Херцогът на Йорк няма да поема никакви обществени задължения и ще се защитава в този случай като частен гражданин''. ITV News и в. ''Гаридън'', позовавайки се на кралски източници, съобщиха, че принцът повече няма да използва титлата ''негово кралско височество'' по никакъв повод. Той има 22-годишна кариера в Кралския флот и служи като пилот на хеликоптер по време на Фолкландската война през 1982 г.

Адвокатите на принца твърдят, че делото трябва да бъде прекратено, позовавайки се на споразумение, което Джуфре е сключила през 2009 г. с Епщайн. Принц Андрю каза пред Би Би Си през 2019 г., че не си спомня да се е срещал с Джуфре.

Още

Франция отчита смайващо половин милион заразени на ден

19.01.2022

Обновена

12237
„Даунинг стрийт“ се извини за партита по време на национален траур

14.01.2022

720
САЩ отчетоха 1.35 млн. заразени в началото на седмицата

11.01.2022

Обновена

1108