Медия без
политическа реклама

Ким Чен-ун се похвали с нов боен танк

14 Март 2024
Облечен в черно кожено яке, Ким поздрави редиците от военнослужещи в камуфлажни униформи и наблюдава тренировъчен марш с жива стрелба от полеви команден пункт, обграден от висши генерали.
БГНЕС
Облечен в черно кожено яке, Ким поздрави редиците от военнослужещи в камуфлажни униформи и наблюдава тренировъчен марш с жива стрелба от полеви команден пункт, обграден от висши генерали.

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун управлява "боен танк от нов тип" по време на военни учения, съобщиха държавните медии, предават АФП и БГНЕС.

Облечен в черно кожено яке, Ким поздрави редиците от военнослужещи в камуфлажни униформи и наблюдава тренировъчен марш с жива стрелба от полеви команден пункт, обграден от висши генерали. След като прегледа екипажите на танковете, Ким ''влезе в основен боен танк от нов тип, хвана лоста за управление и сам подкара танка'', съобщи официалната Корейска централна информационна агенция.

Съобщението идва в момент, когато Сеул и Вашингтон провеждат последния ден от годишните си учения "Щит на свободата", включващи тренировки за прихващане на ракети и въздушно нападение, наред с други учения за поддържане на боеготовността.

Ким "изрази голямо задоволство от факта, че новият тип основен боен танк успешно демонстрираотличната си ударна мощ", се казва още в съобщението. Севернокорейският лидер също така подчерта "важността на ролята и задължението на танкистите в съвременната война", както и "необходимостта от организиране на интензивни учения, симулиращи истинска война".

Миналата седмица Пхенян предупреди, че Югът и САЩ ще платят ''скъпа цена'' за ученията ''Щит на свободата'' и по-късно обяви, че Ким е ръководил мащабно артилерийско учение, включващо единица, която според него е била в състояние да удари южнокорейската столица. 

Ключови думи:

Северна Корея, Ким Чен ун

Още по темата