Медия без
политическа реклама

Генералният консул на САЩ в Екатеринбург напусна Русия

18 Май 2021
Pixabay

Генералният консул на САЩ в Екатеринбург Ейми Стороу напусна Русия, а уралското консулство преустанови работата си, предаде БГНЕС, цитирайки Би Би Си. По-рано прекратяването на работата беше обявено в консулството във Владивосток.

В обръщението си Стороу изрази надежда, че работата на Генералното консулство на САЩ в Екатеринбург скоро ще се възобнови изцяло.

"Генералното консулство на САЩ в Екатеринбург от 27 години свързва Урал и Западен Сибир със Съединените щати, предоставя визи и услуги за американски граждани, провежда събития за изучаване на английски език, семинари за предприемачи и програми за обмен. Нашият екип има искрен интерес към хората, живеещи в този регион, и отношенията, които създадохме през годините, са в основата на двустранните връзки “, написа посланикът в своя Instagram.

Плановете за закриване на дипломатическите мисии на уралското консулство и това във Владивосток бяха обсъдени миналата година, по време на администрацията на Доналд Тръмп. Това решение се дължи на въведените през 2017 г. ограничения върху броя на американските дипломати, които имат право да работят в Русия.

От 12 май посолството на САЩ в Москва прекрати издаването на визи освен при екстремни случаи.

От днес американското посолство в Москва прекратява повечето консулски услуги за своите граждани и спря издаването на визи заради драстично намаления състав на мисията след наложените санкции, предава БГНЕС.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

консулство, САЩ, Русия

Още по темата