facebook
twitter

Чужбина

Екстремисти и диктатори провокират конфликти чрез социалните мрежи

271
ЕПА/БГНЕС
Съпруги на бойци от "Ислямска държава" и децата им напускат бежанския лагер Ал Хол в провинция Хасека и се връщат по родните си места.

Използването на социалните мрежи от репресивни държави и екстремистки групи директно допринася за заплахите, пред които са изправени някои от най-уязвимите общности в света, и може да изостри проявите на насилие там, където са извършени жестокости или има риск за избухване на такива, предупреждават в доклад Minority Rights Group International (MRG) и Ceasefire Centre for Civilian Rights.

Анализът, познат като индекс Население под заплаха (Peoples under Threat index), определя чрез набор от показатели страните по света, които са най-застрашени от геноцид, масови убийства или системни насилствени репресии.

Сирия, където платформите на социалните мрежи се използват активно от всички страни във войната, оглавява индекса за тази година. Поддръжниците на президента Башар Асад популяризираха хаштага #SyriaHoax в Twitter, за да дискредитират доказателства за химически атаки срещу граждански цели. Множество видеоклипове, качени в YouTube от многото страни в конфликта, са получили стотици милиони мнения, което води до това, че сирийският конфликт вече се нарича „война в социалните медии“. В индекса следват Сомалия и Афганистан.

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

И Facebook е подслушвал своите потребители

14.08.2019

716 4
Добре дошли в света на манипулациите
Затвор плаши шефове на социални медии в Австралия за насилие в мрежата

05.04.2019

84

Коментари

Казуса
снимка на Казуса

Поддръжниците на президента Башар Асад популяризираха хаштага #SyriaHoax в Twitter, за да дискредитират доказателства за химически атаки срещу граждански цели. 

 

Твърде елементарно, макар и по оруеловски. 

Западната пропаганда бие по всички параграфи "Правда" и "Работническо дело". Това обяснява защо тази пропаганда е тъй жилава и устойчива.

Няма как да даваш за пример за дискредитация един хаштаг, който служи за разпространяване на истината оносно "алтернативните факти" (както ги нарекоха самите янкси пропагандатори), които имат за цел да дискредитират истината. "Доказателства за химически атаки срещу граждански цели от сирийското правителство" няма. Ерго няма и какво да бъде дискредитирано.

дена

 На война като на война , тя трябва да се води на всички фронтове .

SvSophia
снимка на SvSophia

За да не звучи препредаването на чужди текстове в публичното пространство като гола пропаганда, всеки препредаващ, ако уважава себе си, би трябвало ясно, точно, логически непротиворечиво и обективно аргументирано да изясни поне възловите термини, които ползва.

В случая екстремисти и диктатори.

По простата причина, че ред икономически санкции под измислени предлози и без законови основания, в угода на санкциониращите, и военни агресии без обявяване навойна, упражнявани и по други континенти, и срещу суверенни държави, без официална покана от законни правителства, както и неуважаването на правото на самоопределение след всеобщи референдуми са екстремизъм, международна диктатура и държавен тероризъм, подкрепяни не от социални мрежи, а от медиите на западните и прозападните държави.

Написаното в дописката само потвърждава написаното от мен във втория абзац, а на "аргументите" с "химическите атаки" на Асад могат да се вържат единствено родените през последното полугодие пеленачета.

SvSophia
снимка на SvSophia

Смешен плач, както е писано преди около век и половина.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×