Медия без
политическа реклама

Джорджа Мелони се раздели с мъжа си след негови сексистки изказвания

20 Окт. 2023
БГНЕС/ЕПА
Джорджа Мелони

Италианската министър-председателка Джорджа Мелони съобщи днес, че се е разделила с журналиста Андреа Джамбруно, с когото бяха в дългогодишна връзка, след като в последните седмици той понесе критики заради сексистките си коментари в ефир, предаде БТА, като цитира Ройтерс.

"Десетгодишната ми връзка с Андреа Джамбурно приключва тук", написа Мелони във "Фейсбук". "Пътищата ни от известно време се разминават и е време да го признаем", допълни тя. Двамата имат малка дъщеря.

Джамбурно е водещ на новинарска програма, излъчвана от "Медиасет", част от медийната група, собственост на наследниците на покойния Силвио Берлускони, бивш премиер и съюзник на Мелони.

Тази седмица друго предаване на "Медиасет" излъчи изказвания на Джамбруно, направени от него извън ефир, в които той използва нецензурни изрази и се опитва да ухажва колежка. "Защо не съм те срещал преди?", пита Джамбруно колежката си.

Във втори запис, излъчен вчера, се чува как Джамбруно се хвали с афера и казва на колежките си, че могат да работят за него, ако участват в групов секс. Телевизионният журналист си навлече критики през август заради изказвания, в които обвиняваше жертви на групово изнасилване.

"Ако човек отиде да танцува, той има пълното право да се напие - в това няма съмнение и няма никакъв проблем, но ако избягва алкохола и не губи разсъдъка си, вероятно ще си спести някои проблеми и няма да се натъкне на вълк", каза той по време на предаването си.

След епизода Мелони заяви, че не е редно тя да е съдена за коментарите, направени от партньора ѝ, и че в бъдеще няма да отговаря на въпроси, свързани с неговото държание.

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?